Landen van de wereld: Nederland

Nederland is een land van polders, rivieren, plassen en meren en van op de zee veroverde stukken grond. De huidige generatie Nederlanders is trots op de geschiedenis en de prestaties van hun kleine landje. Dit boek neemt je mee op een bijzondere reis, van de turbulente jaren van de Reformatie naar de welvaart van de Gouden Eeuw, van het traditionele Delfts blauw naar de meesterwerken van Rembrandt. Van de wereldstad Amsterdam naar de rust van de noordelijke provincies en van de bloeiende tulpenvelden naar de molens uit vroeger tijden.

Recensie
ArsSicribendi is een uitgeverij die boeken voor de jeugd over diverse onderwerpen uit brengt. Zo is er een reeks boeken gemaakt over diverse landen van de wereld. Voor me ligt een boek uit deze serie dat over Nederland gaat. Op de kaft van dit boek word het typische beeld van Nederland weer gegeven, namelijk een molen en water. Mijn eerste indruk is dat dit boek nogal ‘ouderwets’ oogt, dit blijkt te verklaren doordat het boek al in 2002 is uitgegeven.

In dit boek over Nederland lees je over de geschiedenis en het ontstaan van Nederland. De regering en economie worden besproken en er word uitgebreid verteld over de leefwijze van de inwoners van Nederland. Over het algemeen klopt de informatie die in dit boek word gegeven, maar omdat het ondertussen 15 jaar geleden is dat dit boek is uitgegeven is niet alles ‘up tot date.’ Zo is er te lezen dat er in restaurants en café’ s nog mag worden gerookt en dat we op 30 april koninginnedag vieren.

 

Uiteraard staat er ook informatie over sinterklaas, windmolens, Anne Frank en vele andere typisch Nederlandse dingen en gebruiken in dit boek. De foto’s en sommige informatie is dus wel wat gedateerd, maar verder is het een interessant boek over ons prachtige Nederland.

Landen van de wereld, Nederland – Roseline NgCheong-Lum
Informatief, hardcover, 80 pagina’s, Corona, uitgeverij ArsScribendi
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …

Share
Share