Karel viert Sinterklaas

Ik ben Karel. Het is bijna sinterklaas. Op school leer ik leuke sinterklaasliedjes en maak ik een mooie tekening. Thuis zet ik mijn schoentje klaar.

Recensie
In Karel viert Sinterklaas wordt kort en duidelijk uitgelegd wie Sinterklaas is, wat hij doet en hoe het Sinterklaasfeest in elkaar zit. Ook het ingewikkelde woord mijter wordt benoemd en komt vaak terug om kinderen hier vertrouwd mee te maken. Knutselen op school, tekeningen maken, de schoen zetten, Sinterklaas ontmoeten in de stad, alles komt terug in dit vrolijke en gezellige verhaal.

Karel viert Sinterklaas is overzichtelijk opgebouwd en bestaat uit steeds een bladzijde tekst, in vrolijke letters, en een bladzijde met een grote kleurrijke illustratie. Qua vormgeving ziet het boek er aantrekkelijk en mooi verzorgd uit. Ook goed afgestemd op peuters met dikke en stevige bladzijden, heel veel kleur, eenvoudige afbeeldingen en -een detail dat mij erg aanspreekt- ronde hoeken.

Karel viert Sinterklaas is een deel van een uitgebreide serie boeken voor peuters (maar ook kleuters vinden het leuk) over Karel & Kaatje over alledaagse thema’s. Dit is een heel leuk deeltje om ieder jaar tevoorschijn te halen en samen te lezen hoe het ook al weer zit met Sinterklaas.

Karel viert Sinterklaas – Liesbet Slegers
prentenboek, hardcover, 32 pagina´s, Uitgeverij Clavis B.V.B.A.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share