SES Creative: Pom pom mozaïek

ses-pompom-1SES heeft een nieuwe manier van mozaïeken, namelijk met pom poms! Het is eenvoudig en leuk om te doen. En het resultaat is altijd goed! Doe wat lijm aan de pom poms en plak ze op de voorbedrukte kaarten. De kaart geeft aan welke kleur je kunt gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen kleuren kiezen.

Recensie
Knutselen met kinderen is als ouder soms best een opgave. Wat ga je maken? Wat past bij de leeftijd van de kinderen? En heb ik de materialen allemaal in huis? Met dit pakket van SES Creative kun je direct aan de slag.

De doos die voor me ligt is geschikt voor kinderen van 3 – 6 jaar. Mijn meiden zijn 2,5, maar het ziet eruit alsof dit ook geschikt is met begeleiding van een volwassenen.

ses-pompom-2

In de doos zitten 4 voorbedrukte kaarten, pom poms in 4 kleuren en een klein potje met lijm. Het is direct duidelijk wat de bedoeling is. De pom poms moeten op de juiste plek geplakt worden. De kleuren van de pom poms zijn aangegeven met rondjes op de kartonnen vellen, maar hier zou je vanaf kunnen stappen om een kind zijn of haar eigen fantasie te laten gebruiken. Met jongere kinderen stimuleer je het leren van de kleuren op deze manier. En uiteraard de hand-oog-coördinatie en de fijne motoriek.

ses-pompom-3

Als ik de meiden aan tafel zet en vertel dat we gaan knutselen, springen ze een gat in de lucht. Dat doen ze het liefste, knutselen en uiteraard het resultaat ophangen in de kamer. Er zit een duidelijk niveau verschil in de verschillende kaarten. Er zijn twee gemakkelijkere kaarten en twee wat moeilijkere met meerdere kleuren. Na ongeveer 15 minuten hebben beide meiden twee kaarten beplakt en kunnen deze pronken in de woonkamer.

ses-pompom-4

Voor jonge kinderen is het een heel geschikte set, omdat het een erg gestructureerd werkje is. Daarnaast heb je snel een mooi resultaat! Dit is een eigenschap die vaker terug komt in de creatieve pakketten van SES.

De meiden hebben genoten van het knutselen en voor deze leeftijd is een werkje van maximaal 15 minuten prima! Wij gaan op zoek naar nog meer leuke SES knutseldoosjes!

Deze SES Creative knutseldoos bestel je hier >>>>

Share

About René Eindhoven

eindhovenrene@gmail.com'
Mijn naam is René en ik ben sinds december 2013 trotse moeder van een twee-eiïge meisjes tweeling. Ik werk in het basisonderwijs en ben getrouwd. Ik werk drie dagen en daarvan gaan de kinderen twee dagen naar een kinderdagverblijf.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share