Glowing planets & stars [recensie]

Ons heelal telt miljarden en miljarden sterren! In dit pakket vind je een miniversie hiervan! Met behulp van herbruikbare kleeftape, die je in de verpakking kunt vinden, plak je de sterren en planeten tegen de muur of het plafond. Zo creëer je je eigen stukje heelal in je slaapkamer, dat in het donker oplicht. Deze set bevat 30 Glow in the dark sterren en planeten om een kinderkamer vrolijk mee te decoreren.

Recensie
Het eerste dat bij me opkwam bij het zien van deze verpakking was het liedje Drops of Jupiter van Train. Aangezien het liedje me vaak vrolijk stemt zei me dat genoeg. Hoe blij kun je zijn met ‘cadeautjes’ voor je kinderen! Dochter had de set Glowing colorful stars uitgezocht en op haar plafond geplakt. Voor zoon bleef planets & stars over, maar dat was geen enkel probleem, want ‘hij houdt van planeten’, zoals hij zelf zegt.

Aangezien ik de avond ervoor sterren had geplakt op het plafond van zijn zus wist ik dat het niet heel veel werk zou zijn en beloofde ik hem om het allemaal nog voor het slapengaan op te plakken. Het duurder echter allemaal iets langer dan de avond ervoor, omdat er eerst goed bedacht moest worden wat waar precies zou komen. Zoiets als dit moet uiteraard perfect geplakt worden.

Toen ik de planeten uit de verpakking haalde vroeg ik me af hoe ze ook al weer uitzagen en welke naam bij de welke planeet hoort. Saturnus en Aarde waren uiteraard makkelijk, maar de rest was toch al behoorlijk weggezakt na bijna dertig jaar. Gelukkig heeft University Games het netjes op de achterkant van de planeten gedrukt. Overigens zijn de sterren van hard materiaal gemaakt, maar de planeten van karton. Let er dus heel goed op dat je ze niet beschadigd wanneer je de kleeftape erop plakt!

Wat betreft het kleeftape was het dit keer nog vrij lastig om het goed te verdelen. Voor het mooie zit er net te weinig bij om de planeten te voorzien van genoeg tape. Het plakt wel, maar ik had er persoonlijk graag iets meer op willen doen.

De planeten en de sterren werden uiteindelijk verdeeld over het plafond en een klein plankje boven zijn bed. Zoon beleefde erg veel plezier aan het plakken ervan, maar het was niet gemakkelijk alles zo goed mogelijk te verdelen. Gelukkig kun je het er heel gemakkelijk weer afhalen en verplaatsen!

Aangezien het al bijna donker was hadden de planeten en sterren nog ‘geen zonlicht gezien’. De avond ervoor had ik al gemerkt dat er behoorlijk wat licht nodig was om sterren aan het stralen te krijgen en de planeten hebben nog net iets meer licht nodig. Ik pakte de ledlamp erbij en scheen over de sterren en de planeten om ze ‘op te laden’.

En toen we het licht vervolgens uitdeden? Toen brak het plezier los! Mijn zoon was extatisch, hij vond het prachtig en was wild enthousiast. Zijn zus kwam op het tumult af en vroeg waarom wij met z’n drieën (inclusief echtgenoot) oooh en aaah riepen. Ze deed even hard mee. Een schot in de roos deze set!

Niet veel later ging zoon in bed liggen en deed hij de lamp uit. Ik mocht de deur van hem sluiten, want dan kon hij het beter zien. Toen ik naar beneden liep dacht ik:  ‘Wie had gedacht dat het lichtprobleem van zoon op zo’n makkelijke en heldere manier op te lossen is!’ Hij viel in slaap zonder dat de deur open moest blijven en ook de lamp op de overloop kon uit dankzij 30 planeten en sterren.

Glowing planets and stars bestel je hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share