Agent en Boef – Het grote verzamelboek

Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Maar soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit… Krijgt Agent Boef weer te pakken?

Recensie
Agent en Boef spelen eigenlijk gewoon een kat en muis spelletje. Beide vinden ze het leuk om boefje en agentje te spelen. Geen wonder dan ook dat Boef telkens weer ontsnapt.

Ik had beloofd om Agent en Boef Het grote verzamelboek voor het slapen gaan, voor te lezen aan mijn zoon van 7 jaar. Maar hij vond het boek er zo leuk uitzien, dat hij niet tot s’ avonds kon wachten. Dus besloot hij om maar alvast te beginnen met lezen. Tot mijn verbazing kon hij alles al zelf lezen. Ik nog kijken of het een avi E3 boek was, maar dat stond er niet op. Later toen ik het boek ging voorlezen, viel het me op dat de teksten kort en duidelijk waren. Dus ik neem aan dat de meeste kinderen uit groep 3, dit boek langzamerhand zelf kunnen lezen. Erg leuk om dat te zien!

De verhalen van Agent en Boef zijn leuk en grappig. De teksten zijn kort en bondig. De illustraties daarentegen zijn juist heel levendig en fantasievol. Deze combinatie zorgt ervoor dat kinderen dit boek al snel erg leuk zullen vinden. En natuurlijk hebben de hoofdrolspelers; Agent en Boef hier ook een grote rol in. Kinderen zijn gek op ‘boefje’ spelen, dus hun interesse is direct gewekt bij het zien van de titel Agent en Boef. Agent en Boef Het grote verzamelboek  is dan ook een boek dat niet snel zal vervelen.

Agent en Boef Het grote verzamelboek – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Prentenboek, hardcover, 80 pagina’s, Lannoo
Bestel dit product hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …