Ik gooi zelden eten weg. Tenzij het zelfstandig kan lopen, bij wijze van spreken 😉
Het is altijd weer een leuke uitdaging om te kijken wat er met restjes gecreëerd kan worden. In huis: half blikje mais, bloemkool, ui, aardappelen, spekjes, lente-ui en prei…
Bereiding:
Aardappels schillen en in kleine stukjes koken. Bloemkool ook ik kleine stukje koken. Dit kan allemaal zonder zout, omdat de smaak straks via het ‘restjes-mengsel’ komt.
Spekjes lekker bakken in een pan met een scheut olijfolie, wat verse peper erbij. Ondertussen de ui, prei en lente-uitjes fijn snijden. Wanneer de spekjes kleur hebben, de gesneden groenten er bij doen en even doorbakken. Mais toevoegen. Wat chili-saus toevoegen (bloemkool in een stamppot is wat flauw van smaak).
Aardappelen en bloemkool door elkaar stampen, maak er geen puree van, maar zorg dat er nog kleine ‘brokjes’in zitten. Eventueel wat kookvocht van de bloemkool erbij doen wanneer het te droog is, maar de bloemkool zelf is meestal vochtig genoeg.
Het spekjes-groenten-mengsel toevoegen en alles goed door elkaar roeren. En klaar! Lekker warm opdienen en smullen maar!