De week van 02 – 09 november 2014 [persoonlijke blog]

mijn-week-trotse-moedersDeze week stond in het teken van de verjaardag van mijn tweeling: traktaties maken, huis versieren, cadeautjes inpakken en vooral feest vieren! Qua werk was de bekendmaking van de titel Speelgoed van het Jaar 2014 een afronding van een drukke, maar leuke periode rond dit thema. 

Privé

Kinderfeestje deel 1
Met een tweeling heb je een heleboel dubbel. Zo ook kinderfeestjes. Dit jaar heeft de tweeling voor het eerst hun kinderfeestje niet gezamenlijk gevierd. Vorig jaar hadden we nog een groot gecombineerd feest in een binnenspeeltuin, dit jaar vierde mijn dochter haar verjaardag met een vriendinnetje. Mijn jongste zoon zal zijn feestje met twee vriendjes samen in januari vieren. Voor het feestje hebben we gezellig samen cakejes gebakken, naturel en met ananas die de kinderen zelf mochten versieren, zoals je op onderstaande foto kunt zien:

cake-versieren-trotse-moeders

Zwemfeestje
Daarna gingen we met alle kinderen naar een klein zwembad in de buurt waar een enthousiaste zwemleraar een heel gezellig feest had voorbereid. De ouders van het vriendinnetje en ik hoefden alleen maar te genieten van alle waterpret en de kinderen hebben heerlijk genoten.

zwem-feest-trotse-moeders

De verjaardag zelf
Mijn kinderen zijn altijd rond half 6 wakker, dus deze verjaardag begon al vroeg…. Tegen 6 uur moesten de jarige dame en de jarige heer weer even in hun eigen bed gaan ‘slapen’, zodat ze door papa, mama en grote broer ‘wakker gezongen’ konden worden. En toen was het cadeautjes-tijd in het grote bed en mochten ze daar hun zelf gekozen ontbijt (wentelteefjes met slagroom, verse jus d’orange) opsmullen.

ballonnen-slinger

Trakteren
Een dubbele verjaardag betekent dubbel trakteren. Ze zitten niet bij elkaar in de klas en wilden (uiteraard) een eigengemaakte traktatie. Dat betekende een kleine 100 muffins bakken en versieren. Ditmaal niet met glazuur en allerlei strooisels, maar met spekkies die door mijn zoon met een stoer ‘zwaard’ en door mijn dochter met een fleurige clown in de muffins werden geprikt.

trakteren-roze-trotse-moeders

Voor dochterlief uiteraard de roze kant van het spekkie boven en een roze muffinvorm, voor haar broer een blauwe muffinvorm en de gele kant van het spekkie boven, en zo hadden ze ieder hun eigen traktatie. Voor de juffen en de meesters waren er ook mandarijnen, zodat ze een alternatief hadden wanneer ze daar behoefte aan hadden.

trakteren-blauw-trotse-moeders

Lunch
Uiteraard mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen eten op hun verjaardag. Mijn dochter wilde het liefst eigengebakken pannenkoeken en die hebben we gezellig tussen de middag, samen met oom en tante, opgegeten.

Screenshot 2014-11-09 at 07.58.31

Taart met kaarsjes
Na school waren opa en oma er en kon er nog meer gespeeld worden met de gekregen cadeaus. En uiteraard was er taart, met 2 x 8 kaarsjes! We hadden een variatie op “Oorlogstaart” gemaakt, die we puddingtaart noemen, het recept volgt nog.

Screenshot 2014-11-09 at 07.59.11

Pizza en slagroomsnoet
Het avondeten, keuze van de jarige zoon, was pizza. IJs met vers fruit toe en de verjaardag was helemaal naar wens. Als extra toetje mochten de kinderen nog “Slagroomsnoet” spelen. ’s Avonds gingen twee hele blije 8-jarigen met rode wangetjes slapen en konden we terugkijken op een rustige, fijne verjaardag.

Screenshot 2014-11-09 at 08.01.05

Zakelijk

Speelgoed van het jaar
Deze week werd bekend welk speelgoed de titel “Speelgoed van het Jaar 2014” heeft gekregen. Uiteraard kwam er direct na de bekendmaking een uitgebreid artikel op onze website. Deze kun je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken:

Screenshot 2014-11-05 at 17.03.54

Ziek
Omdat ik zelf ziek was deze week en in de eerste plaats een Trotse Moeder ben, heb ik de focus gelegd op het zo goed mogelijk laten verlopen van de verjaardag van de tweeling. Een aantal zakelijke afspraken zijn verzet om tussendoor wat te kunnen slapen. De komende periode zal in het teken staan van het recenseren van boeken, speelgoed en andere items, zodat jullie de ervaringen van de recensenten van TrotseMoeders.nl kunnen gebruiken om je te oriënteren op wat er allemaal in de Stoomboot van Sint meegenomen zou kunnen worden.

stoomboot-playmobil-trotse-moeders

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …