De wereld in infographics; Machines en Voertuigen

machines en voertuigenWelkom in de wereld van infographics! Verwonder je over de wetenschap en techniek achter de sterkste machines ter wereld, snelle voertuigen, straaljagermotoren en krachtige raketten. Je ziet alle informatie in overzichtelijke iconen, pictogrammen, grafieken en tekeningen.

Recensie
Dit boek ziet er niet alleen leuk en kleurrijk uit, maar bevat ook nog eens alle technische en wetenschappelijke informatie over machines en voertuigen. Mijn zoon van 8 jaar was direct geïnteresseerd in dit boek. Hij vond het erg interessant dat er 500.000.000 fietsen in China zijn en dat dat dus 2,6 mensen per fiets zijn of dat de remmen van een Formule 1 auto tijdens een Grand Prix kunnen opwarmen tot een temperatuur van 750 graden Celsius.

DSC09505Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook heel erg leuk voor volwassenen die meer willen weten over de wetenschap en techniek van machines en voertuigen. Leer bijvoorbeeld alles over een heteluchtballon en snelle treinen. Maar ook over monstermachines; zo is de kiepwagen Liebherr T 282B 14.91 meter hoog wanneer de kiepbak zo ver mogelijk omhoog staat en is de transportband in Duitsland (gemaakt voor een bruinkoolmijn) 502 meter lang en weegt 13.600 ton!

Dit en nog veel meer wordt uitgelegd in De wereld in infographics; Machines en Voertuigen. Door de vele illustraties, veel kleur en korte beschrijvingen leest het boek makkelijk weg en trekt het al gauw de aandacht van kinderen. Na het lezen van dit boek ben je een stuk wijzer geworden in de wereld van Machines en Voertuigen!

De wereld in infographics; Machines en Voertuigen – Jon Richards & Ed Simkins
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, Corona
Bestel dit boek hier >>>>

DSC09505

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …