De Dolle Tweeling 2

In dit vervolg op de succesfilm De Dolle Tweeling beleven de tweelingzusjes Hanni en Nanni weer allerlei dwaze avonturen. Het begint allemaal als de meisjes na de zomervakantie terugkeren naar hun geliefde meisjesinternaat. Daar is in de tussentijd heel wat veranderd: mevrouw Theobald, het schoolhoofd, is op reis en Mademoiselle Bertoux heeft zolang de leiding gekregen. Zij heeft het erg zwaar, en dat is mede de schuld van haar jonge neef, die met zijn knappe verschijning de meisjes op school het hoofd op hol brengt. Verder maken Hanni en Nanni kennis met drie nieuwe leerlingen, onder wie een echte prinses. Maar het wordt pas echt een ‘dolle’ boel als de tweeling lucht krijgt van een geplande ontvoering…

Recensie
Zelf heb ik de eerste film van de Dolle Tweeling niet gezien en ook heb ik nooit de boeken van Enid Blyton waarop de films zijn gebaseerd gelezen.  Ik vraag mij dus af of dat uitmaakt voor het kijken naar dit tweede deel. Het verhaal is prima te volgen, maar ik merk wel dat er stukken zijn die niet echt vanzelfsprekend zijn of waar ik wat extra achtergrondinformatie van mis. Wanneer je deze film wilt zien en er ook echt van wilt genieten, is het dus wel sterk aan te raden eerst deel 1 te bekijken.

De film is geschikt voor alle leeftijden, maar dat is puur op de kijkwijzer gegevens gebaseerd omdat er geen grof taalgebruik of angstige dingen in voorkomen. De film zal echter voor jonge kinderen niet echt boeiend zijn omdat ze het verhaal niet goed kunnen volgen en de hysterie van de meiden die in zwijm vallen voor de knappe knul die opeens rondloopt op school niet snappen. Dit is echt een film voor giebelende meiden van 8 tot 10 jaar. De film leent zich dan vooral voor een gezellige vriendinnen groep die tijdens een (slaap)feestje heerlijk willen zwijmelen. Andere leuke elementen zijn de echte prinses die op het internaat komt en uiteraard voor de dosis spanning de ontvoering die beraamd wordt. Hierdoor wordt de film niet te zoetsappig en is het geheel lekker in balans.

Kortom, de ideale film voor jonge meiden die opeens de jongens ook heel interessant vinden…

Bestel de DVD De Dolle Tweeling 2>>


Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …

Share
Share