Een heerlijke, vegetarische maaltijdsalade die zowel koud als lauw geserveerd kan worden. Voor kinderen en zwangeren kan de Gorgonzola uiteraard weggelaten worden.
Nodig voor 4 personen:
250 gram linzen
2 dl. olijfolie
2 gesnipperde rode uien
1 venkelknol in stukjes
2 teentjes knoflook klein gesneden
1 rode paprika in stukjes
1 groene appel in kleine blokjes
Peterselie fijngehakt
Stukje Gorgonzola kleingemaakt
Beetje peper.
Bereiding:
De linzen kunnen gaar gekookt worden in groentebouillon (of neem een blikje).
De olie verhitten en de ui hierin fruiten. Voeg dan de venkel en de knoflook toe, en fruit dit tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg dit samen met de andere groenten en de appel. Voeg evt. wat peper toe.
Kruimel de kaas erover.
Tip:
Met warm weer is dit heerlijk om lauw te eten.
Samen met stokbrood is het een delicatesse.
Smakelijk eten!