Deze week zijn bij Albert Heijn zowel de rookworsten als de boerenkool in de reclame. Reden dus om eens een lekker recept daarbij te zoeken, wat nu dus extra voordelig is. Voor alle aanbiedingen van AH deze week, klik hier >>>>
Wanneer je ook de aardappelen extra voordelig wilt inkopen om zelf aardappelpuree te maken in plaats van kant-en-klaar uit een pakje te gebruiken, is het ook goed om te overwegen om je boodschappen thuis te laten bezorgen.
Voor meer informatie daarover, kun je <hier> klikken. Voor de kinderen hoef je het niet te laten, ook bij thuisbezorgen krijg je boerderij-mini’s van AH!
Dan nu het beloofde recept (van AH Allerhande), let op, de aanbiedingen zijn alleen in week 39-2014 geldig, het recept blijft lekker!
Romige boerenkoolstamppot
Nodig:
2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g)
½ duopakje magere spekreepjes (a ca. 250 g)
1 rookworst (Gelderse, 250 g )
½ pak aardappelpuree (a 270 g)
300 ml melk
1 pakje verse roomkaas (100 g)
1 el mosterd
Bereiding:
Boerenkool in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan spekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken. Rookworst verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Puree met water en melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing (of zelf maken met verse aardappels, melk, boter een nootmuskaat).
Roomkaas in blokjes snijden. Boerenkool, roomkaas en spekblokjes door puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met rookworst en mosterd.
Eet smakelijk!