kind op de laptop

Is jouw kind al online?

Internet is niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Het is dan ook geen wonder dat tegenwoordig kinderen op jonge leeftijd al achter de computer zitten. Sommige tweejarigen zitten al zo nu en dan op het wereldwijde web en de “gemiddelde” driejarige vermaakt zich al circa een half uur per week online.

Het is onvoorstelbaar hoe snel ze het oppikken. Mijn dochter van 3,5 jaar klikt met de m

uis alsof ze nooit anders heeft gedaan. In haar ogen is het dan ook echt heel vreemd dat opa en oma geen computer hebben. Ze is ook wel eens online, op de websites die ik voor haar opzoek. Nu zit ik er nog steeds bij, maar het blijft steeds zoeken naar leuke en goede websites voor haar leeftijd.

Wat doe je als je kind ouder wordt? Er nog steeds naast zitten? Hoe zorg je ervoor dat jouw kind veilig op internet kan surfen? Omdat steeds meer ouders tegen dit probleem aanlopen heeft Mijn Kind Online in samenwerking met Digivaardig & Digibewust twee brochures samengesteld.

Eén geschikt voor kinderen van 2 jaar t/m 8 jaar, download die hier>>
Eén voor kinderen van 9 jaar t/m 12 jaar, download die hier>>

Liever een exemplaar per post ontvangen? Vraag hem gratis aan door een email te sturen naar: info@digivaardigdigibewust.nl

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Programmeren voor kinderen

Word een programmeur en maak je eigen computergames. Leren programmeren wordt alsmaar belangrijker in de 21ste …