Met een heleboel kinderen naar Incredibles 2 [verslag]

Altijd een uitdaging: met een grote groep kinderen iets leuks gaan doen. Zeker wanneer ze een eigen mening hebben…. Bij een film is het helemaal spannend: hebben ze hem misschien al gezien? Is het leuk voor jongens en voor meisjes, is het geschikt voor verschillende leeftijden, zouden ze hem leuk vinden?

Kinepolis Wolff
Met 9 kinderen, jongens èn meisjes van 10-12 jaar ging ik naar Incredibles 2 in de Kinepolis bioscoop Wolff in Huizen. Ik had speciaal voor deze bioscoop gekozen omdat hij niet zo groot is (zodat ik de kinderen mooi bij elkaar kan houden en het overzicht niet verlies) en omdat hij een (gratis) parkeergarage heeft. Dat deze gratis is, is mooi meegenomen, maar ik vind het vooral handig dat je via de parkeergarage binnendoor naar de bioscoop kunt lopen en dus niet over de straat hoeft. Wel zo veilig.

Vriendelijk
Eenmaal in de bioscoop werden we vriendelijk geholpen en hadden we met onze grote groep vrijwel de hele achterste rij van de zaal bezet! En net toen ik dacht dat de groep kinderen niet stil zou worden, begon de film en werden ze in no-time meegezogen in het avontuur en hoorde ik pas weer wat bij schrikmomenten of grappige stukjes.

Het verhaal
Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack’s groeiende superkrachten… Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie wel een manier vinden om weer samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible… Klik hieronder voor de trailer:

Nieuwe trailer Incredibles II

Pauze
Wat een vinding: Kinepolis heeft kids-boxen: een box met popcorn en een flesje fruitshoot. Er zit ook een hele leuke drinkbeker bij die de kinderen mee naar huis mogen nemen. Wat een ontspannen manier om kinderen te trakteren. Geen eindeloos nadenken over welk drinken (gewoon kiezen tussen rood en blauw) en geen “doe toch maar chips, of “mag ik ook m & m èn een ijsje?” maar voor een vaste prijs alleen de keuze in zoet of zout en rood of blauw (ook geschikt voor een van de kinderen die coeliaki heeft). En nog met een leuk cadeautje ook!

Vaart
Na de pauze ging het verhaal uiteraard door. Waar voor de pauze soms wat veel tijd genomen werd voor achtergrondinformatie, zat na de pauze de vaart er helemaal in! Ik blijf het knap vinden dat dergelijke films verzonnen en gemaakt worden. Je vergeet helemaal dat je naar een animatiefilm zit te kijken, het is gewoon een goed en spannend verhaal, vol actie en humor!

Favoriet
De eerste Incredibles film is een van mijn favorieten. Ik heb hem met de kinderen zeker 20 keer gezien thuis. Ik vermoed dat Incredibles 2 ook nog heel vaak gezien gaat worden wanneer deze uitkomt op DVD. Maar voor nu ben ik blij dat ik hem in de bioscoop heb gezien, op groot scherm, in 3D! Dat is pas echt een belevenis. Over favoriet gesproken: Edna, ingesproken door Paul Haenen, is weer van de partij. Ik heb er zo van genoten!

Meningen
De kinderen waren -zonder uitzondering- enthousiast over de film. Eén meisje had hem al gezien, maar wilde hem graag een tweede keer zien. De meningen liepen uiteen van ‘vet’ tot ‘deze is veel beter dan de eerste’. Ook ik ben enthousiast en voeg deze Incredibles 2 graag toe aan mijn lijstje favorieten. En… ik hoop op een vervolg!

Incredibles 2 is een Disney*Pixar film en duurt 135 minuten. Hij heeft als leeftijdsindicatie 6+ (naar mijn mening klopt dit) en draait in de Nederlandse bioscopen in 2D en 3D, zowel in de originele versie als in de Nederlands gesproken versie.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nieuwe Downton Abbey film [informatie en trailer]

Toen ik naar de première van de eerste Downton Abbey film ging, had ik nog …