Dit is één van mijn favoriete soepen. Wanneer er kleine kinderen mee-eten, kun je de rode peper er eventueel uit laten.
Nodig:
- 300 gr pinda’s of pindakaas
- (zee)zout
- olie om in te bakken
- 1 grote fijngehakte ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 liter water
- 1 tablet groentebouillon
- 3 el ketjap
- 2 in stukjes gesneden tomaat
- Tauge (doormidden geknipt)
Bereiding:
Doe de pinda’s met zout in keukenmachine. Laat net zo lang malen tot er pindakaas ontstaat. Of neem pindakaas uit pot. Snijd ui en knoflook in stukken en bak deze in een soeppan in wat olie. Snijd de peper open en verwijder de zaadlijst. Snijd in stukjes en laat ook even meebakken. Giet hier het water bij en schep de pindakaas in de pan. Voeg bouillonblokje bij, de tomaten en de ketjap. Breng aan kook en draai vuur direct omlaag. 30 min. zachtjes koken. Maak op smaak af en voeg de taugé toe..
Eet smakelijk!