Museum van de Twintigste Eeuw voor kids

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn heeft vanaf nu ook een speciale audiotour voor de kinderen. Zo kunnen ook zij optimaal genieten van de reis terug in de tijd. Zo zien ze onder andere hoe opa en oma hebben geleefd, en welke spullen zij vroeger hadden (en welke niet).

De ‘Podcatcher’ waar het geluid vandaan komt, hoef je alleen maar te richten op een van de voorwerpen waar je langs komt, en het verhaal begint. Er wordt verteld wat het is, wanneer het is gebruikt en natuurlijk waarvoor. Zo reis je echt een stukje mee het verleden in.

Bij de audiotour voor kinderen zijn naast de voorgelezen verhalen ook nog quizvragen te horen. Deze beantwoorden ze dan door op de juiste knop op de Podcatcher te drukken. Ze horen dan meteen of ze de vraag goed beantwoord hebben. In de jaren 60 kamer komen er bijvoorbeeld vragen voorbij over muziek van de Beatles en de Rolling Stones. Ook radiofragmenten van oude radiozenders zullen de kinderen erg interessant vinden. Het apparaat werkt niet met koptelefoons dus het contact met de medebezoekers en de vrienden/familie waarmee je bent, wordt niet afgebroken.

Bij vele musea moet je betalen als je zo een extra audiotour wilt. Maar bij het Museum van de Twintigste Eeuw, doen ze daar niet aan. Zolang het kan, zal de audiotour altijd gratis mee te krijgen zijn bij de ingang.

Het museum is tegenwoordig gevestigd op het Oostereiland bij de haven van Hoorn, waar ze veel ruimte ter beschikking hebben. Zo kun je optimaal genieten. Ook goed om te weten is dat het museum 7 dagen per week open is, en je met een museumkaart gratis entree hebt.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …

Share
Share