Mijn lieve pop [recensie]

cover mijn lieve popEen prachtig prentenboekje over je allerliefste pop met wie je van alles beleeft. Samen spelen, samen ziek zijn, voor het eerst naar school, Sinterklaas, Kerst. Deze korte versjes met vrolijke illustraties zijn zeer geschikt om voor te lezen.

Recensie:
Verhaaltjes op rijm geschreven vallen bij kinderen over het algemeen goed in de smaak. Thuis hebben wij heel wat van dit soort boekjes gelezen en het verveelde ons nooit. Ook voor de voorlezer is het vaak heel prettig om iets voor te lezen dat op rijm geschreven is. mijn lieve pop (3)Het loopt lekker vloeiend en – zelfs als voorlezen niet je sterkste punt is – gaat het eigenlijk als vanzelf.

Inmiddels is mijn dochter alweer ruim acht jaar en is het boekje Mijn lieve pop een beetje te schattig voor haar geworden. Als voorleesboek wordt deze dan ook niet gebruikt, maar af en toe leest ze er zelf wel in. Rijmpjes hebben nog altijd een warm plekje bij haar. Dus nu wordt ik heerlijk voorgelezen en getrakteerd op schattige rijmpjes over een lievelingsknuffel.

Screenshot 2014-12-27 at 19.12.37Voor peuters en kleuters is dit boekje heel herkenbaar. Niet alleen omdat hun eigen knuffel hun vaste vriend is, maar vooral om de thema’s die in de verhaaltjes worden besproken. Je verjaardag, de eerste zwemles, geheimen van knuffels en zelfs het euvel dat je beste vriendje wel eens stuk kan gaan.

Door de uitgebreide onderwerpen is er altijd wel een verhaaltje dat geschikt is voor belangrijke momenten in het leven van je kindje. Het boekje leent zich er dan ook prima voor om kriskras gelezen te worden. Mijn lieve pop (2)Als je kind ziek is, een mooi en troostend verhaaltje over ziek zijn en als je kind voor het eerst naar school gaat is het verhaaltje daarover een goede voorbereiding. En als er even geen passend thema is, dan blijft het gewoon een schattig voorleesboekje!Mijn lieve pop

De rijmpjes zijn zoet en passen bij het onderwerp lievelingsknuffel. De illustraties sluiten er mooi op aan en het lichte kleurgebruik maakt het boekje nog steeds allerzoetst.

Hoewel mijn lieve pop hier roze is, zorgen de prenten voor een uitstraling die past bij zowel jongens als meisjes. Dat zie je ook terug aan de voorkant, waar de achtergrond kleur verdeeld is in roze en blauw. Een mooi boekje om cadeau te doen aan een peuter of kleuter of als kraamcadeau voor de kersverse papa en mama!

Mijn lieve pop – Marja Busquet-Bosch
Bekijk op bol.comPrentenboek, paperback, 52 pagina’s, Uitgeverij Gopher
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-12-27 at 19.12.48

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …