Als groot toetjesliefhebber ben ik gek op tiramisu. Enkele jaren geleden heeft mijn moeder een variatie op de klassieke tiramisu bedacht, Tiramusi met kersen. En sindsdien is dat mijn favoriete toetje. En niet alleen ik, maar ook de rest van de familie eet graag een hapje van dit heerlijke toetje mee. En het leuke aan dit toetje is dat het niet moeilijk is om te maken.
Ingrediënten:
40 gram witte basterdsuiker
1 bakje mascarpone (250 gram)
1 bus slagroom (250 ml)
1 kopje sterke koffie
1 blik vlaaivulling kersen
1 pak lange vingers
Werkwijze: gebruik een schaal met inhoud van ongeveer 1,5 liter. Beleg de bodem van de schaal met lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de koffie. klop de mascarpone met de basterdsuiker luchtig, spuit de bus slagroom leeg (zorg voor “echte” slagroom, anders wordt de tiramisu te slap) en spatel deze door het mascarpone/basterdsuiker mengsel. Giet het mengsel over de met koffie besprenkelde lange vingers en als laatste verdeel je kersen vlaaivulling er overheen. Zet het geheel nog even een uurtje in de koelkast voordat je het je gasten serveert.
Geniet ervan!