praktische mindfulness voor moeders

Mindfulness delen met andere moeders

Kortgeleden kwam het eerste boek uit van Iris Bouwman: Mindfulmama, praktische mindfulness voor moeders. Nu geeft zij ook workshops voor moeders die wel wat rust kunnen gebruiken in hun hectische bestaan.

Auteur Iris Bouwman zag de noodzaak om rustiger met het moederschap om te gaan allereerst in haar eigen leven. Ze vertelt: “Enkele jaren geleden zat ik overspannen thuis. De combinatie van moeder zijn, werk, een leuke partner zijn, was me teveel geworden. Dat moest anders kunnen, dacht ik en ik ging op zoek naar een manier om relaxter om te gaan met de hectische momenten in mijn leven”.

“Van een vriendin kreeg ik een dvd van mindfulness grondlegger Eckhart Tolle. Deze ben ik gaan kijken en zo maakte ik kennis met het principe van ‘leven in het NU’. Het lukte me heel goed om te genieten van het huidige moment, zeker als de kinderen op school zaten en ik heerlijk in de tuin kon zitten. Toen ik weer hersteld was, en de hectiek weer losbarstte, was het een ander verhaal”, aldus Bouwman.

“Stond ik in de supermarkt, terwijl de kids geen stap meer wilden verzetten totdat ze kregen wat ze wilden. Blijf dan maar eens rustig. Ik vond het een hele uitdaging. Zo is het idee voor Mindfulmama geboren, ergens tussen de aardappels en de broodafdeling van de supermarkt”, lacht Bouwman.

“Ik kwam erachter dat ik niet de enige mama was die wel wat mindfulness kon gebruiken, en ik wil heel graag met andere mama’s delen hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven. Vandaar dat ik workshops geef met handige tips en oefeningen. Geen zweverige materie, maar juist heel toepasbaar. Hoe blijf je bijvoorbeeld rustig tijdens het ochtendritueel en ga je om met het vooruitzicht van 6 weken schoolvakantie? Het komt allemaal aan bod tijdens de workshop.”

Hoe mindful is Iris Bouwman eigenlijk zelf? “Ik ben heus niet altijd mindful, maar dan haal ik mijn schouders op. Ik schiet niet meer zo snel in de stress als vroeger. In het algemeen heeft mindfulness mijn leven positief beïnvloed. Dit heeft ook zijn weerslag op mijn gezin, niet alleen de kinderen hebben een rustigere mama, ook mijn man heeft er een relaxtere vrouw voor terug gekregen.”

Meer weten over deze workshops? Klik hier>>

 

Lees ook:
Zeg toch een NEE tegen je kind
Vrolijk Huishouden
Ouderschap vanuit je hart

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Vakantie-tip: bezoek een Aloë Vera kwekerij

Zelf ben ik groot fan van leuke uitjes die ongemerkt nog leerzaam zijn ook. Veel …

Share
Share