Première van Hans & Grietje – De Musical [verslag]

Zondag 24 september mochten wij naar Theater de Stoep in Spijkenisse om naar de première van Hans en Grietje te gaan, de leukste sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment

Iedereen kent natuurlijk wel het verhaal van Hans en Grietje… maar bij Van Hoorne Entertainment weten ze er een geheel eigen draai aan te geven! Zij maken het een stuk moderner en brengen het vol humor, door het komische duo Titus en Fien eraan toe te voegen.

Maar voor we de voorstelling te zien kregen, mochten we smullen van een heerlijk snoep- en taartenbuffet… Een beter begin van een feestelijke première konden we ons niet wensen…. En er was zoveel, dat we bijna niet konden kiezen…taart, spekjes, zuurstokjes en smarties…en ook stonden er dames verse appelflapjes te bakken….héérlijk!

Toen er omgeroepen werd dat de show over 5 minuten zou beginnen, hebben we onze plekjes opgezocht. Daphne mocht op een stoelverhoger, zodat zij alles goed kon zien.

Er waren mooie liedjes gemaakt en dansjes om het verhaal van Hans en Grietje…. Het verhaal werd een beetje ingekort aan de ene kant (Hans vond de weg bijvoorbeeld terug met een spoor van steentjes, maar het spoor van stukjes brood die op werden gegeten door de vogels is achterwege gelaten) en aan de andere kant werd er een rijke buurvrouw die een oogje had op Jonathan, de vader van Hans en Grietje, aan toegevoegd….

Het decor was leuk gemaakt en zag er vrolijk uit. Ook was er veel zorg besteed aan de kostuums. Het pronkstuk van de show was toch denk ik wel het “spekjes-pak” ! Dat zag er zo grappig uit!

Wat ook een groot verschil was met het originele verhaal, was het uiterlijk van Hans en Grietje…ze zagen er niet echt arm uit…ze hadden geen vlekken of scheuren in hun kleding…. Maar omdat vader zijn baan bij de buurvrouw kwijt raakte (omdat hij niet met haar uit eten wilde) en er verteld werd dat hij daardoor geen eten voor zijn kinderen kon kopen wist je dat ze arm waren…

Mevrouw Beurs (de buurvrouw) vond dat Jonathan zijn kinderen beter achter kon laten bij mensen die wel voor ze konden zorgen. En heel toevallig waren Titus en Fien in de buurt. En Fien had kindertranen nodig om een toverdrankje te maken waarmee ze de machtigste vrouw kon worden…

Nu kan ik natuurlijk precies gaan vertellen hoe het verder gaat en afloopt, maar ik denk dat het het leukst is als jullie dat zelf gaan bekijken! Mijn kinderen vonden het in ieder geval een leuke voorstelling. Titus en Fien hebben de hele zaal nog laten dansen en zingen…iedereen deed leuk en spontaan mee!

Na afloop mochten we nog een keer langs het buffet….en langs de suikerspinkraam…en langs de grappige ijscoman die grapjes uithaalde met de kinderen….

  

Kortom, we hebben genoten van een heerlijke middag!

Voor de speellijst van Hans & Grietje, de Musical, klik hier >>>>

About Albertine van Veldhuizen - van Pluuren

albertineplu@gmail.com'
Ik ben Albertine van Veldhuizen - van Pluuren en Trotse Moeder van 4 dochters! Josephine (2004) heeft als passie acteren en musicals, Babette (2005) hockeyt 3 x in de week, Floortje (2008) heeft haar eigen pony waar ze heel druk mee is en Daphne (2011) is onze jongste handenbinder. Daar zit een karakter in waar je U tegen zegt...zij hockeyt ook, maar hoopt op een dag te mogen paardrijden. Dan hebben we nog 2 honden, Hugo en Marnix, waar ons huishouden ook al niet veel relaxter van wordt, maar het wel veel gezelliger maken. Oh, en niet te vergeten...ik heb ook nog een man, Arne, met een eigen bedrijf waar heel veel tijd in gaat zitten. Kortom, deze moeder is druk druk druk, af en toe chaos in huis, een (te) volle agenda, maar ik zou mijn grote gezin voor geen prijs in de wereld willen missen.....

Check Also

De zes dienaren

Als kind ging ik ieder jaar naar De Efteling, toen nog met alleen het sprookjesbos …