Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb ik een Duitse uitgave van dit verhaal maar mijn kinderen hebben niet voor Duits gekozen op school…. Extra blij dus dat we dit boek nu ook in het Nederlands hebben, want Het oneindige verhaal is een boek wat iedereen zou moeten lezen!

Het verhaal
Dit is het beroemde verhaal over Bastiaan, die het boek Het oneindige verhaal steelt en zich op de zolder van zijn school verstopt. Daar kan hij ongestoord lezen over het land Fantásië. Als de koningin van Fantásië hem roept, stapt hij het verhaal binnen om haar te helpen. Nu is hij niet langer het jongetje dat gepest wordt, maar een held met een belangrijke opdracht. Kan Bastiaan het land redden van het oprukkende Niets? En wat moet hij doen om ooit weer thuis te komen?

Het oneindige verhaal van Michael Ende is al veertig jaar in druk in Nederland en Vlaanderen! Om die reden verschijnt op 16 november een prachtige jubileumeditie van deze onvergetelijke klassieker. Deze wereldwijde bestseller won in Nederland een Zilveren Griffel en is in 41 talen verschenen. De jubileumuitgave van Het oneindige verhaal is uitgegeven door De Fontein als een hardcover van 431 pagina’s met stofomslag, leeslint en nieuwe illustraties in kleur. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Mening
Ik heb al laten doorschemeren 😉 dat ik Het oneindige verhaal een fantastisch boek vind. Een echte klassieker die in iedere bekenkast thuis hoort en waarvan ik hoop dat ieder kind het leest of voorgelezen krijgt. Waarom ik dat vind? Omdat het echt een magisch verhaal is. En er is niets fijner dan af en toe te kunnen verdwijnen in een boek wat je meeneemt naar een andere wereld.

In Het oneindige verhaal spelen twee werelden: “onze” wereld, waarin Bastiaan een boek leest. Wanneer het verhaal daar over gaat, zijn de letters in rood afgedrukt. En dan is er de wereld van Fantásië, waarin Bastiaan een spannend avontuur beleeft. Dit verhaal wordt in blauwe letters verteld.

In het begin heb je nog door dat Bastiaan aan het lezen is, maar gaandeweg het boek word je, net als Bastiaan, in de andere wereld meegezogen en dat is echt geweldig om mee te maken.

Van mij krijgt Het oneindige verhaal de maximale score van 5 sterren!

Hieronder staat een leesfragment zodat je een nog betere indruk kunt krijgen van dit boek:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Spider-Man: No Way Home [bespreking]

De nieuwste Marvel film, Spider-Man: No Way Home eindigt de Tom Holland Spider-Man trilogy met …

Share
Share