Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het was een bijzondere kennismaking met een bijzonder mens die een prachtig boek geschreven had: George. Toen al hoopte ik dat zij een nieuw boek zouden gaan schrijven en nu is het zover: Rick is overal te koop en ik zou iedereen willen aanraden om zowel het boek Rick als het boek George aan te schaffen en aan zoveel mogelijk mensen te laten lezen!

Inhoud
Rick staat er nooit echt bij stil wie hij nou precies is. Hij is toch gewoon zichzelf? Tot hij naar de brugklas gaat. Daar blijft iedereen maar aan hem vragen of hij al leuke meiden of jongens heeft ontmoet. Maar Rick vindt niemand op die manier leuk en kan zich niet voorstellen dat dat ooit gaat gebeuren. Als hij merkt dat hij anders is dan anderen, gaat hij op zoek naar antwoorden op zijn vragen.

Bespreking door mijn 14-jarige dochter (bijna 15)
Het boek gaat over Rick, hij heeft een best friend en die is best wel toxic. Niet tegen Rick maar wel tegen anderen. Ze gaan naar de middelbare school en Rick gaat naar zijn opa. Dat is een familietraditie om iedere week naar je opa te gaan wanneer je op de middelbare school zit. Rick had er geen zin in maar hij kreeg ijsjes van zijn vader als hij wel ging. En toen bleek zijn opa een hele coole man die dezelfde interesses bleek te hebben als hij. Toen werd de lievelingsdag van de week zondag, omdat hij dan zijn opa weer zag.

Op school hing er een poster van het regenboogspectrum. Dat is een groep voor LGBTQ+ personen. Rick twijfelt heel erg om er heen te gaan maar omdat hij zichzelf graag wil leren kennen en nog nooit iemand leuk-leuk heeft gevonden, gaat hij er wel heen.

De volgende dag ging hij met zijn beste vriend eten in de kantine, en toen maakte zijn vriend Jeff een rotopmerking over die poster en over mensen die anders gekleed waren. Hierdoor denken mensen dat Rick zelf ook homofobic is.

Op een dag hoorde Rick in de Spectrum-groep het woord ace, aseksueel. Toen hij thuis was, zocht hij op wat het was en hij herkende zich daar in. Hij vroeg het aan zijn oudere zus, maar die vind hem te jong om dat al te weten. Dat maakte Rick onzeker. Zijn opa zei wel dat hij het begreep en dat het best wel zou kunnen. En zijn opa vertelde ook over zijn seksualiteit. Rick was blij dat hij het tegen zijn opa had gezegd want die was heel aardig en geloofde hem.

Het boek gaat over veel meer dingen, maar eigenlijk moet je het zelf lezen. Het is ook gewoon een boek over middelbare-school-dingen en LGBTQ+ hoort er gewoon bij.

Mening
Ik vind het een belangrijk boek, ik hoop dat veel mensen dit boek zullen lezen omdat er zeker herkenning in zit voor veel verschillende seksualiteiten. Je hoeft niet in de LGBTQ+ te zitten om dit boek te lezen. Het is goed wanneer je er meer over weet omdat veel mensen van mijn leeftijd aan het uitzoeken zijn wat ze precies zijn. Ik vond het ook leuk om te lezen, het leest heel makkelijk en het is echt boeiend.

Ontmoeting met Alex Gino, auteur van het prachtige boek ‘GEORGE’ [verslag]

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …