Gescheiden, maar toch samen goede ouders

Afscheid nemen van je ex en tegelijkertijd samen goede ouders blijven? Het lijkt een onmogelijke opgave. Emoties als woede, ongeloof en verdriet buitelen over elkaar heen terwijl je verstandige beslissingen moet nemen omwille van de kinderen.  Het boek Gescheiden – met je ex toch samen goede ouders biedt ex-partners handvatten om op een goede manier met elkaar om te gaan. Met inzicht in de emoties van jezelf, je ex en de kinderen zet je makkelijker een streep achter het verleden en kun je je kinderen een trauma besparen.

Recensie
Niemand wil scheiden, en toch gebeurd het regelmatig dat ouders uit elkaar gaan. Juist met kinderen is het van groot belang dat de ouders elkaars vriend blijven. Dit gaat niet altijd vanzelfsprekend. Juist dan, kan dit boek uitkomst bieden voor beide partijen. Alle onderwerpen worden behandeld zoals; de scheiding verwerken, de impact van een scheiding op kinderen, hoe je moet  omgaan met een nieuwe liefde ( van jezelf en/of van je ex) en nog veel meer.

Gescheiden – met je ex toch samen goede ouders is zeker een aanrader voor ouders die in scheiding liggen of die (pas) zijn gescheiden. Dit boek zorgt ervoor dat je nadenkt over wat echt belangrijk is; er met z’n tweeën goed uitkomen, de kinderen mogen er immers niet onder gaan lijden. Daarbij komt dat er in dit boek verhalen staan, van andere gescheiden ouders. Deze verhalen kunnen herkenbaar zijn voor gescheiden ouders. Ze zorgen ervoor dat je herkenning én erkenning krijgt van de gevoelens die jezelf ook hebt. Daardoor ben je beter is staat, om nog steeds door één deur te kunnen met je ex.

Gescheiden – Met je ex toch samen goede ouders – Carlijne Vos
Informatief, paperback, 238 pagina’s, Spectrum

Lees ook:
Alleenstaande moeders
Co-ouderschap sterk in opkomst
Contact weg met kinderen na scheiding

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Stromboli – Saskia Noort

Ondanks dat Saskia Noort de ene bestseller na de andere schrijft, heb ik alleen haar …

Share
Share