De Wolventemmer [recensie]

Als Runa met haar moeder en zus Isa bij haar oma in een bergdorpje logeert, komt Isa na een skitocht niet meer thuis. De politie lijkt weinig te doen dus gaat Runa zelf op onderzoek uit. Veel dorpelingen verdenken de wolven uit de omliggende bergen van Isa’s vermissing, maar Runa is ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De wolven lijken haar juist iets te willen vertellen. Zouden zij meer weten over de verdwijning van Isa?

Recensie
Vanaf de dag dat Runa, op de fiets naar school gaat, kijkt ze in het bos in een paar “lichtjes”. Ze blijven haar aanstaren, en Runa krijgt er een bijzonder gevoel bij. Toen het dier wegliep, merkte ze op het een wolf was die haar zo aangestaard had.

Het roept bij haar van alles op. Was dit een voorteken, maar waarvan dan? Moest ze bang zijn, en zo ja, waarvoor?

Op school bevalt het haar helemaal niet. Door haar diepzwarte haren en groen ogen, ziet ze er duidelijk anders uit. Ze is dan ook een buitenbeentje en wordt ook gepest. Na een keer erop los geslagen te hebben, van woede, wordt ze even geschorst van school.

Het blijkt dat haar alleenstaande Oma in Italië, haar heup heeft gebroken. Samen met haar moeder en zusje Isa, besluiten ze er naar toe te rijden, om Oma te helpen.

Oma woont in een skigebied. En op een dag komt Isa niet terug van het skiën. Grote zoektocht leveren voorlopig niets op. Wel leven er in dat gebied veel wolven, en men vreest dat Isa daar misschien we het slachtoffer van is geworden. En dan begint het duidelijk te worden, wat die wolf, op die schooldag heeft willen zeggen.

Volg Runa in haar strijd voor de wolven, voor haar zusje en voor zichzelf. Het boek wordt aangekondigd als een kinderboekendebuut, maar is voor een volwassene ook heerlijk om te lezen.

Is alles fantasie? Of, berust het op werkelijkheid? Dat mag je zelf invullen.

De Wolventemmer – Barbara Jurgens
Hardcover, 304 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel je boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share