De Bobo Show

Of ik zin had om samen met mijn dochter naar de première van de nieuwe theatershow van Bobo te gaan? Natuurlijk! Hier kennen wij allemaal het vrolijke deuntje van Bobo en mijn middelste kleuter van 4 jaar oud is dus de aangewezen kandidaat om mee te gaan. Bobo is een leuk blauw konijn en samen met zijn vrienden beleefd hij veel avonturen op tv maar nu dus ook in het theater.

Het is een drukte van jewelste bij het Luxor in Rotterdam maar alle kinderen zijn vol verwachting op wat er komen gaat.  Eenmaal binnen staat er een stand met merchandising waar allemaal leuke dingen staan die je kunt kopen voor je kind. Wij krijgen een goed plekje in het midden van de zaal. Jammer genoeg laat Bobo even op zich wachten, maar als hij eenmaal opkomt gaat het dak er af. Gillende kinderen, krijsende kinderen maar vooral dol enthousiaste kinderen. Bobo heeft zijn vriendje Tjerk mee genomen en samen gaan zij aan een wedstrijd mee doen voor de wortel trofee: een echte kampeer wedstrijd!

Het verhaal
Als radio wortelberg een grote kampeerwedstrijd organiseert, zijn Bobo en Tjerk er als de eersten bij om hieraan mee te doen. Elk nemen ze apart deel om zo de grote beker mee naar huis te kunnen nemen. Maar als diep in het bos blijkt dat ze, zonder het zelf te beseffen, hun tenten naast elkaar hebben opgesteld, begint de wedstrijd pas echt!Wie wint de kampeerwedstrijd of komen ze erachter dat je met gebundelde krachten meer kan bereiken?

De Bobo Show is een productie van Studio 100. De voorstelling is een nieuwe theatervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder die gebaseerd is op de gelijknamige televisieserie. Dezelfde personages, acteurs en karakters die de kinderen op de tv zien, doen nu ook echt mee. Het toneel is leuk en eenvoudig ingericht: een boom, een paar struiken en wat rotsen. Niet te druk en goed te overzien voor de jonge kinderen. Het leuke aan deze show is dat de kinderen er bij betrokken worden en met diverse wedstrijd onderdelen mogen mee doen. Dan wordt er namelijk ook echt een kindje uit het publiek gehaald. Helemaal super. De kinderen worden ook op andere manieren actief erbij betrokken en ook het tellen staat goed centraal. Een leuke en educatieve show.

De show is bedoeld voor kinderen van 3 jaar en ouder. Ik heb zelf nog een dochter van 2,5 jaar. Zij zou echt nog net te klein zijn voor de Bobo show, alhoewel er achter ons wel een gezin zat met een kindje van dezelfde leeftijd en die heeft zich toch een uur lang prima vermaakt. De show duurt een uur, zonder pauze wat best een lange zit is voor de jongste kinderen. Mijn dochter van 4 jaar vond het lang zat en was wel blij dat het af gelopen was. Stil zitten is nog wel erg moeilijk maar gelukkig ging onze buurman vroegtijdig weg en kon zij op die plek lekker mee dansen en zingen.

Wil je een leuk, informatief en gezellig uitje met de kinderen dan is de Bobo show zeker een aanrader!

Bekijk hier de speellijst in Nederland>>

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Theatershow Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos

Vol spanning reizen we af van Eindhoven naar Breda. De meiden gaan voor het eerst …