Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. bevriezing en waterlekkage detector

honeywell retro thermostaatHoneywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij iedere centrale verwarming werd geleverd. Honeywell HOME heeft inmiddels onder de naam LYRIC™ een productlijn ontwikkeld voor het online monitoren van je huis: warmte en energie/warmte-controle, bewakingscamera’s en detectoren voor waterlekkage en vorstgevaar. Alles maakt gebruik van in je huis aanwezige wifi en is met prachtige apps van je mobiele telefoon of je tablet 24-uur en vanaf de hele wereld aan te sturen en af te lezen (= gewaarschuwd worden).

TrotseMoeders.nl testte voor jullie de verschillende apparaten.<Hier> een bespreking van de beveiligingscamera: Honeywell Lyric C1 wifi-beveiligingscamera >>>> en van de interactieve Smart CV Thermostaat: Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat >>>>

Hieronder lees je over onze gebruikservaring met de Lyric W1 WiFi Water leak and Freeze detector (Water lekkage en bevriezing detector)

2017nov11 Honeywell Lyric water en vorst detector met kabel

Voordat je de apparaten gaat aansluiten moet je eerst de Lyric-App te downloaden en een Honeywell-account aanmaken. Wanneer je al eerder een ander apparaat van de Honeywell Lyric familie geïnstalleerd hebt, kun je de reeds geïnstalleerde App ook voor dit apparaat gebruiken. De app’s zijn te downloaden voor Android hier en voor iOS hier. De apparaten van Lyrics werken samen met de systemen van Apple HomeKit, Amazon Echo en Google Home/assistent al dan niet via het systeem van IFTTT (If This Then That) om er voor te zorgen dat al je Honeywell huiselijke apparaten in je woning met jou en met elkaar verbonden zijn.

2017nov11 Honeywell Lyric water en vorst detector wasmachineWij zijn allemaal wel eens verrast met wateroverlast in het huis.  Een bad dat overstroomt in de badkamer, een slang die gaat lekken of losschiet in het aanrechtkastje,  een wasmachine die gaat lekken (ja, we moeten echt iedere drie maanden even de doorvoer schoonmaken) of een kraantje dat per ongeluk aanstaat in de (bij)keuken. Bij dit soort ‘ongelukjes’ is het bijna altijd een zaak geweest van, ‘als ik er eerder bij zou zijn geweest dan zou de schade of de overlast van alles weer schoonmaken, niet zo groot zijn geweest!‘. In bijkeukens, of schuurtjes waar je de was doet, komt daar in de winter nog het mogelijke probleem bij van bevriezing van waterleidingen. En wat betreft dat laatste bedenken we dat het (ook deze winter) wel zal loslopen, maar lage temperaturen komen nu eenmaal eens in de zoveel tijd voorbij en als een waterleiding bevriest dan kan de overlast en schade aanzienlijk zijn.

Om dit soort problemen te voorkomen heeft Honeywell in haar Home Lyric assortiment ook een water detector voor het snel waarschuwen van lekkages die tevens detecteert of het vriest op die plek zodat we dus tijdelijk maatregelen tegen bevriezen van waterleidingen e.d. te kunnen nemen.

2017nov11 Honeywell Lyric water en vorst detector inhoud

Installatie van de Honeywell Wi-fi W1 Water Lekkage en Vorst detector: is met de App een fluitje van een cent. 2017nov11 Honeywell Lyric water en vorst detector detectieJe geeft de ruimte waarin de detector ligt een naam, (bij ons ‘bijkeuken’), detector aanzetten (dus batterijen plaatsen) en de detector kabel insteken, en de detector op de gewenste plaats monteren/neerleggen. Je kunt namelijk de detector laag bij de vloer aan de wand monteren en de sensorkabel neerleggen bijvoorbeeld onder je wasmachine, of je legt het geheel, inclusief het sensor kastje gewoon op de vloer.

Bij lekkages (vorstgevaar  hebben we helaas nog niet kunnen testen) geeft het kastje een afschuwelijk geluid wat zeker bewoners zal waarschuwen en je krijgt op je telefoon (waar je ook bent op de wereld) een alarm door. Je kunt het geluid uitzetten via je App. De App geeft je ook informatie over het temperatuurverloop in de afgelopen periode.  Kortom een snelle en gemakkelijke manier om iets te doen aan een niet veel voorkomend, maar als het voorkomt lastig probleem. De die het apparaat kost kan je dus veel plezier gaan opleveren.

      2017nov11 Honeywell Lyric water en vorst detector temperatuur

Ik heb het nog niet kunnen testen, maar volgens de specificaties gaat de batterij van de detector zo’n drie jaar mee. Dus ik zou zeggen, vervangen elke keer gelijktijdig met het bezoek  van de CV-monteur voor het jaarlijkse onderhoud. Of wachten tot je een alarm hoort, want ook bij een lege batterij word je verrast met een niet-te-negeren alarm!

De Wi-fi W1 water lekkage en vorst detector bestel je hier >>>>

Tenslotte hier weer de product video op youtube van Honeywell over deze Wi-fi W1 water lekkage en vorst detector:

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Beveiliging en monitoring van huis en haard; Honeywell brengt kwalitatieve oplossingen met o.a. interactieve thermostaat

Honeywell is waarschijnlijk bij iedereen natuurlijk bekend van de vertrouwde ronde (kwik)thermostaat die vroeger bij iedere …