Telekids 5 in 1 Spellendoos

Vrijwel elk kind kent Telekids van de tv. Nou is er ook een spel van Telekids, namelijk het Telekids 5 in 1 Spellendoos. Dit spel is van King en bestaat uit 5 verschillende partyspelletjes; Nek-aan-nek race, Enkel race, Wie pakt ‘m?, Wat hoor ik?  en Wat ben ik? En wat handig is; alle spellen kunnen zowel binnen als buiten gedaan worden.

Recensie
Mijn kinderen kijken regelmatig naar Telekids, dus ze waren laaiend enthousiast toen ze dit spel zagen. Mijn dochter van 4 jaar zag direct 4 mooie en zacht gekleurde ballen in de doos. Hier wou ze dan ook direct mee spelen. Prima, dan had ik even tijd om de spelregels door te lezen.

Omdat het spel bedoeld is voor kinderen vanaf 5 jaar, vroegen we aan het vriendje van onze zoon van 6 jaar of hij ook wou meedoen. Dat wou hij wel, dus speelden we de  spelletjes met 2 kinderen van ruim 6 jaar, mijn dochter van 4 jaar en ik zelf. We begonnen met het spel “Wat ben ik?”. Het spel zag er voor de kinderen heel erg leuk uit. Een gekleurd bandje om je hoofd doen en er een kaartje achter schuiven. De bedoeling is dat je raadt wat je bent. De kinderen vonden het spel wel leuk, alleen vonden ze het veel te moeilijk. Ze vonden het zelfs nog te moeilijk nadat ik diverse vragen aangaf. Dus gingen ze maar gewoon de plaatjes van iedereen opnoemen. Dit spel hielden ze dan ook al gauw voor gezien.

Ok, dan het volgende spel: “De Enkelrace”. Ik dacht dat ze dit spel heel erg leuk zouden vinden, omdat je hierbij met de enkels aan elkaar vastgebonden zit. Doel is om zo snel mogelijk naar de overkant te lopen, terwijl je aan elkaar vast zit met de enkels. Mijn zoon en zijn vriend gingen samen en ik ging het spel samen met mijn dochter doen. Om geen ongelukken te krijgen, heb ik er geen wedstrijd van gemaakt. Doel was voor ons om zonder te vallen naar de overkant te lopen. Maar nog voordat ze de overkant (afstand van 6 meter) hadden gehaald, werden de bandjes er alweer afgehaald. Conclusie van de kids was ‘te moeilijk’. Het was duidelijk dat ze hier de fun niet van inzagen.

Daarna het spel “Wat hoor ik?” gedaan. Hier hadden de kinderen heel veel zin in. Dit was pas een leuk spel, zeiden ze toen ze het spel zagen. Dus ik vol goede moed de cd in de cd-speler gedaan. En daar kwamen de eerste 3 geluiden. Maar wat deden ze? Ze gingen dansen op de geluiden in plaats van te raden welke geluiden ze hoorden… Ze hadden samen de grootste lol, maar dit was niet de bedoeling van het spel. Na een kwartiertje dansen, waren ze klaar met dit spel. Toen ik vroeg of ze nog geluiden hadden herkent, zeiden ze alledrie tegelijk: “Nee, we waren toch aan het dansen?” En daar kon ik het mee doen.

De overige twee spellen heb ik maar niet meer gedaan met ze. Mijn conclusie is dat de spellen wel leuk kunnen zijn, maar dan niet voor kinderen vanaf 5 jaar. Ik denk eerder dat de spelletjes geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Telekids 5 in 1 Spellendoos laat ik dus voorlopig in de kast liggen. Wie weet vinden de kinderen dit spel over 2 jaar wel heel erg leuk.

Bestel dit spel hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share