De dikke bende van De Korenwolf (3)

De dikke bende (3) COVwt def.inddDe bende van de Korenwolf: misschien wel de leukste kinderboekenserie van Jacques Vriens!

De dikke bende van de Korenwolf (3) is de derde bundel in deze reeks en bevat de volgende drie vrolijke maar spannende verhalen:
De ontvoering van de zwarte prinses
De vlucht van de knorrige kelner
De ontsnapping van de brullende muis. 

Recensie:
De verhalen van De bende van De Korenwolf zijn hier in huis niet bekend. Maar de vrolijke prent op de kaft maakt ons in ieder geval nieuwsgierig. Na wat bladeren komen we tot de ontdekking dat de illustraties helaas geen kleur bevatten, maar in ieder geval wel grappig zijn. We beginnen te lezen in De dikke bende van De korenwolf (3) en starten met De ontvoering van de zwarte prinses. Klinkt spannend en dat zien we wel zitten.

de dikke bende van de korenwolfAl snel komen we tot de conclusie dat het vooral ook erg verdrietig is. Zohra doet mee met de toneelclub en komt uit Tanzola in Afrika. Zij vertelt dat ze zijn gevlucht omdat het te gevaarlijk was voor hun gezin in Afrika. Geen alledaags verhaal, maar gelukkig is er voldoende luchtigheid aangebracht. Grappige woordspelingen of voorvallen bijvoorbeeld maken dat het verhaal niet te zwaar wordt. We lezen met plezier dit verhaal en gaan dan ook vlug door met het volgende avontuur.

Ook De vlucht van de knorrige kelner en De ontspanning van de brullende muis zijn hier een succes. We genieten allebei van de afwisselende verhalen. Doordat het soms hilarisch is, dan weer spannend, serieus of verdrietig  blijf je jezelf afvragen wat er nog meer komen gaat. Eenmaal begonnen wil je dus ook snel verder lezen!

bende van de korenwolf hotelDeze boekenreeks over het hotel de Korenwolf is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar om zelf te lezen, maar ook als voorleesboek doen deze verhalen het goed! Doordat de hoofdpersonen (de kinderen die wonen in  het hotel) van verschillende leeftijden zijn, is de doelgroep ook vrij breed omdat er altijd wel iemand is met wie ze zich kunnen identificeren. Nina is de jongste telg (4), gevolgd door Joost (8), Eefje (11) en de puberende Pepijn van 14. En dan heb je ook nog de bijzondere oma van het viertal dat ook een duidelijke rol speelt in de verhalen van deze gezellige bende!

De dikke bende van De korenwolf (3) is ons eerste boek over het leven in en rond het Hotel De Korenwolf, maar zal ongetwijfeld niet het laatste zijn. Wij zijn fan van dit hotel en zijn bewoners!

De dikke bende van De Korenwolf (3) – Jacques Vriens
Zelf lezen, hardcover, 256 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …

Share
Share