De drie Muisketiers – Geronimo Stilton [recensie]

Screenshot 2014-10-17 at 08.15.25“Eén voor allen, allen voor één!” Dat was de beroemde strijdkreet van De drie muisketiers. Lees hoe ze hun vijanden altijd te slim af waren in dit superspannende boek van Alexandre Dumas.

Recensie
Mijn kinderen zijn grote fan van de boeken van Geronimo Stilton. Alles wat ze van De Wakkere Muis in handen krijgen, wordt gretig gelezen. Daarom vind ik het zo geweldig dat er ook klassiekers in een ‘muizenjasje’ verschijnen.

Screenshot 2015-04-06 at 13.53.06Het lezen van zogenaamde klassiekers is een onderdeel van de algemene ontwikkeling van mensen. Deze boeken zijn namelijk niet zomaar “Klassiekers” geworden. Uitspraken uit die boeken maken vaak deel uit van onze huidige woordenschat en het is mooi wanneer er dan ook een context bekend is.

Boeken die iedereen kent en waarover gesproken wordt aantrekkelijk maken voor kinderen is dan ook een hele goede manier om kinderen kennis te laten maken met boeken waarvan de originele uitgaves vaak moeilijk zijn om te lezen.

Screenshot 2015-04-06 at 13.52.37 Screenshot 2015-04-06 at 13.52.19

De drie Muisketiers blijft qua verhaal dicht bij het originele boek ‘De Drie Musketiers’ van Alexandre Dumas. De zinnen zijn echter eenvoudiger te lezen en de woorden zijn weer aantrekkelijk vormgegeven. Het boek is geheel in kleur met veel paginagrote illustraties. Mijn kinderen vonden het een spannend verhaal en weten nu waar “één voor allen, allen voor één” vandaan komt.

De drie Muisketiers – Geronimo Stilton
Naar de klassieker van Alexandre Dumas
Hardcover, 224 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share