Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening zijn er een paar kerneigenschappen die belangrijk zijn om te realiseren. Je hebt altijd duidelijkheid vooraf zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zo weet je binnen hoeveel maanden je het bedrag terug moet betalen (contract met de geldverstrekker). Elke maand betaal je een vaste maandtermijn. Dit vaste bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing.

Je kan tussentijds aflossen maar bij sommige oude persoonlijke leningen kan er sprake zijn van een, veelal beperkte, boete. De moderne varianten kennen geen boetevoorwaarden meer. De door jou afgeloste bedragen kun je bij een persoonlijke lening niet opnieuw opnemen. Hieronder alles nog even in een overzicht wat betreft de kenmerken van een persoonlijke lening:

  • Vooraf duidelijkheid
  • Vaste maandelijkse kosten (deel aflossing en deel rente)
  • Vaste looptijd (afspraak met aanbieder)
  • Tussentijds aflossen mogelijk
  • Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen

Het berekenen van je lening
Het berekenen van een lening is handig om te weten hoeveel geld je, op basis van je inkomsten en lasten, kunt lenen. Dit betreft een goede indicatie van het maximale bedrag dat je kunt lenen en een prima beginpunt voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Bij het berekenen van een lening vul je een kleine vragenlijst in over je inkomenssituatie en wat je betaalt aan huur of hypotheeklasten. Nadat je dit hebt ingevuld krijg je het mogelijk te lenen bedrag te zien. Tijdens het aanvragen van de gewenste offerte krijg je inzicht in de gewenste leenvorm, de mogelijkheden qua maandtermijn en de keuze in hoeveel maanden je de lening wilt aflossen. In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van de module waarmee je kunt berekenen hoeveel je kunt lenen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om te berekenen wat jouw mogelijkheden zijn om geld te lenen kijk dan eens op de website van Frisia.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …

Share
Share