prentenboek

Wie niet weg is…

Je bent toevallig geen prinses met een hoge punthoed?
Maar je kunt wel hinkelen als de beste?
Goed zo, dan mag jij dit raadsel oplossen.
Opgelet, bij iedere tel krijg je een tip.

Recensie

Het boek Wie niet weg is… valt meteen op door de titel die met gestikte letters op de kaft prijkt. Daaronder een mooie tekening van een meisje met een hoge puntmuts op. In het boek komen er geen gestikte letters, maar getallen voor. Op de linkerpagina staat oplopend de getallen 1 tot en met 10. Er naast staat de tekst en op de rechterpagina steeds een mooie prent van het prinsesje. Ze is overduidelijk met een hinkelspelletje bezig, waarbij de kikker als “hinkelkrijtje” wordt gebruikt. Die komt steeds op een ander vakje terecht. Misschien klinkt het niet heel diervriendelijk, maar het wordt luchtig gebracht en de kikker zie je steeds in goede gezondheid op de tekening staan.

Je moet het raadsel oplossen en wellicht verwacht je dat het antwoord “de kikker” moet zijn… Niets is minder waar. Wat wel? Daar kom je achter als je het hinkelspel uitspeelt en dus het boek helemaal uitleest!

Wie niet weg is… – Karla Stoefs
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Raadsel: kunnen krokodillen huilen?

In Kunnen krokodillen huilen? worden driehonderd vragen beantwoord die iedereen zich weleens stelt: over bijvoorbeeld dieren, …

Share
Share