Hotel 13: Het mysterie van kamer 13

De bekende en populaire tv-serie Hotel 13 is er nu ook als boek. Onze beide dochters van 6 en 10 volgen Hotel 13 iedere dag en kunnen bijna niet wachten tot het tweede seizoen in februari 2013 weer begint. Onlangs attendeerde de jongste me subtiel op het boek Hotel 13: Het mysterie van kamer 13, helaas voor haar ben ik niet zo’n fan van boeken die zijn geschreven naar aanleiding van televisieseries (ik ben vroeger zelf zwaar teleurgesteld geraakt door de boeken naar aanleiding van de tv-serie Beverly Hills 90210, misschien dat het daar wel door komt). Wat was het enthousiasme thuis groot toen bleek dat ik het boek mocht recenseren!

Het boek beschrijft het de avonturen die ook in seizoen 1 op televisie zijn te volgen. Acht jaar geleden heeft Tom Kepler in de tuin een geheimzinnig kaartje gevonden, waarin de afzender M. hem vraagt om in Hotel 13 op zoek te gaan naar kamer 13. Tom heeft dit nooit kunnen vergeten en heeft een vakantiebaantje gevonden in Hotel 13. Kamer 13 vinden is echter niet zo eenvoudig, die bestaat namelijk niet. En er lijkt een geheim te zijn in het hotel, wat het zoeken er niet makkelijker op maakt. Samen met Anna, die ook een vakantiebaantje heeft in Hotel 13, gaat Tom op zoek.

Het boek houdt zich keurig aan de verhaallijn van de tv-serie. Mijn oudste dochter weet me haarfijn te vertellen dat het boek wel wat uitgebreider is dan de tv (op de televisie duurt het maar een minuutje, maar het is uitgebreider verteld waardoor het lezen wel 2 of 3 minuten duurt. Waarvan akte.) Ik moet eerlijk zeggen dat het boek mij niet zo kan boeien. De schrijfstijl is niet geweldig en ik heb er altijd last van dat ik niet meer mijn eigen beeld kan vormen. Maar de eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat mijn dochters erg blij zijn met het boek en er bijna ruzie om hebben wie er wanneer in mag lezen.

Ik vind het echt een boek om zelf te lezen, maar voorlezen kan natuurlijk ook als je het verhaal leuk genoeg vindt. Het niveau is volgens mij geschikt vanaf groep 5 en groep 6.

TIP: Seizoen 1 van Hotel 13 is gelijktijdig met het boek ook op dvd verschenen.

Hotel 13: Het mysterie van kamer 13 – Gert Verhulst
jeugdboek, paperback, 206 pagina’s, Studio 100
Bestel dit boek hier>>


Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Prinsessia dvd – De prins op het witte paard

De prins op het witte paard is een nieuwe dvd met vijf afleveringen van de …

Share
Share