Veel kinderen lusten wel spinazie wanneer je die ergens doorheen doet, door macaroni of in lasagne bijvoorbeeld. Deze geitenkaas-soufflé is niet moeilijk om te maken en is weer eens een hele andere variant om gezonde spinazie op tafel te kunnen zetten. Voor de kinderen kun je hem gewoon “spinazietaart” noemen 😉
Nodig:
50 gram bloem
1\4 liter melk
1 pak diepvriesspinazie (450) gram
200 gram geitenkaas
4 eieren.
Bereiding:
Klop de bloem in de melk met een garde totdat er geen klontjes meer in zitten, en zet op het vuur.
Laat dit even pruttelen en voeg dan de spinazie toe.
Laat dit zachtjes ontdooien onder af en toe roeren.
Roer 3\4 van de geitenkaas er door en laat zachtjes smelten.
Splits de eieren en doe de dooiers door de saus.
Klop de eiwitten stijf en en schep dit rustig door de saus.
Schep de spinazie in een ingevette schotel, strooi de rest van de kaas er over en bak het in ± 40 minuten bruin en gaar.
Lekker met een frisse salade en aardappelpuree of gekookte aardappels.
Smakelijk eten!