Wraps zijn de nieuwe pannenkoeken. Het ideale is: je kunt ze tjokvol kleurrijke groenten stoppen, waardoor het eten een feestje voor oog én lijf wordt. Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar eigenlijk kan het hele gezin hiervan mee-eten!
Nodig (voor 4 wraps; reken op 1 à 2 wraps per kind):
1 blikje crispy maiskorrels (150 g)
1 blik kidneybonen (400 g)
2 bosuitjes
250 g cherrytomaatjes
150 g cheddar (bijv. stukje tophat 48+)
4 tortillawraps (liefst meergranen)
bolzeef
ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de mais uitlekken. Schep de bonen in de zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de cherrytomaten doormidden. Schep de mais, bonen, bosuitjes en tomaten door elkaar.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de cheddar en voeg de helft toe aan het bonenmengsel. Verdeel het mengsel over de wraps en vouw ze dicht. Gebruik gerust 5 of 6 wraps als je te veel vulling hebt.
Leg de wraps in de ovenschaal, steek er eventueel cocktailprikkers door zodat ze niet uiteenvallen en strooi de rest van de cheddar erover. Bak de wraps 15 min. in de oven.
Voor meer informatie over Opperdepop en voor andere recepten, klik hier >>>>