Pittige witlof-ovenschotel [recept]

Met dank aan Liselotte, die met deze inzending de DVD van Robbie Williams voor haar moeder heeft gewonnen.

Screenshot 2014-02-05 at 18.16.07Nodig voor 4 personen:

  • Verse witlof (ongeveer één pond), fijngesneden
  • Hamblokjes (kant en klaar gesneden)
  • Aardappelpuree (zelf maken, van gekookte aardappels, melk en een beetje boter, of twee zakjes aardappelpuree voor ovenschotels gebruiken bij tijdnood)
  • Blikje ananas (in kleine stukjes)
  • Chilisaus
  • Geraspte kaas en/of paneermeel
  • Boter

Doe de aardappelpuree in een grote schaal en meng de gesneden witlof er door. Doe er de fijngesneden ananas en de hamblokjes door (voor vegetariërs kun je de hamblokjes weglaten en extra geraspte kaas toevoegen). Voeg een scheutje “sweet” chilisaus toe. Deze saus maakt de ovenschotel wat pittiger en wanneer je het langzaam opbouwt, kunnen kinderen prima wennen aan een beetje “hete” smaken. Doe het geheel in een ingevette ovenschaal en dek af met een mengsel van paneermeel en geraspte kaas. Leg er een paar kleine blokjes boter op en zet de schotel ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Eet smakelijk!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ovenschotel met courgette en feta

Vegetarische ovenschotel met courgette en feta. Wanneer kleine kinderen mee-eten kun je overwegen de olijven …