walnoten, cashewnoten, amandelen, pecannoten

Slank worden door noten te eten?

Een Amerikaans onderzoek, gehouden onder bijna 14.000 mensen gedurende 5 jaar, heeft als een van de verrassende conclusies dat het met regelmaat nuttigen van noten zoals walnoten, cashewnoten, amandelen en pecannoten, ervoor zorgt dat een aantal risico factoren die bepalend zijn voor het voorkomen van ziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, minder vaak voorkomen.

Drie eetlepels noten per dag zouden dit effect veroorzaken en bij de mensen uit het onderzoek bleken de “noten-eters” gemiddeld minder te wegen, een lagere Body-Mass-Index te hebben en een slankere taille te hebben. Redenen genoeg dus om bij het volgen van een dieet, noten op het menu te zetten!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Overheid wil meer duidelijkheid over gedwongen adopties

Het is nog niet eens zo lang geleden dat vrouwen onder druk werden gezet om …