walnoten, cashewnoten, amandelen, pecannoten

Slank worden door noten te eten?

Een Amerikaans onderzoek, gehouden onder bijna 14.000 mensen gedurende 5 jaar, heeft als een van de verrassende conclusies dat het met regelmaat nuttigen van noten zoals walnoten, cashewnoten, amandelen en pecannoten, ervoor zorgt dat een aantal risico factoren die bepalend zijn voor het voorkomen van ziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, minder vaak voorkomen.

Drie eetlepels noten per dag zouden dit effect veroorzaken en bij de mensen uit het onderzoek bleken de “noten-eters” gemiddeld minder te wegen, een lagere Body-Mass-Index te hebben en een slankere taille te hebben. Redenen genoeg dus om bij het volgen van een dieet, noten op het menu te zetten!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Mathieu Pater promoveert op onderzoek naar muziektherapie voor jongeren en kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

Met het verdedigen van zijn proefschrift “Music therapy for children with Autism Spectrum Disorder: development …