Sprookjes komen tot leven in Gent

Heb jij kinderen die dol zijn op sprookjes met ridders, draken en prinsessen? Ga dan zeker eens een keer naar Gent in Vlaanderen toe. Dit is namelijk een sprookjesachtige stad vol historie. De hele stad heeft de sfeer van historie en is werkelijk waar sprookjesachtig. In deze stad vergeet je even dat je in de 21ste eeuw leeft…

Het begint al met Het Gravensteen. Dit is een imposante middeleeuwse burcht (of “heel groot kasteel” zoals mijn kinderen het noemen) die midden in het centrum van de stad staat. Dit is het kloppende hart van deze historische stad. Het Gravensteen zelf is een zeer indrukwekkend, net als alle ridders, wapens, foltertuigen en echte guillotine die je in de burcht vindt. Een bezoek aan Het Gravensteen is eigenlijk een must voor als je met kinderen naar Gent gaat.

Via allerlei leuke winkelstraten vol prachtige historische gebouwen loop je zo naar het Emile Braunplein en het Sint-Baafs plein. Op deze twee pleinen, die direct naast elkaar liggen, staan ‘de 3 torens’ die zo kenmerkend zijn voor Gent: de toren van de Sint-Baafskathedraal, de Belfort en de toren van de Sint-Niklaaskerk. Bovenop de toren van de Belfort zie je de gouden draak. Deze draak is al eeuwen het symbool van Gent.

Lekkernijen
Door het hele centrum vind je overal leuke café’s met de lekkerste Belgische bieren. Ook is er volop keuze in restaurants en bistro’s. Dat kan je wel aan de Belgen overlaten! Het is haast niet mogelijk, maar vergeet niet een doosje Belgische Pralines (en die heten dus GEEN Bon Bons is mij meerdere malen in Gent vertelt) te kopen in één van de vele verkooppunten. Maar als je de thuisblijvers echt wilt verrassen, koop dan bij één van de straatstalletjes typische Gentse Neuzen. Dit zijn kegelvormige snoepjes. Je ziet vooral de traditionele frambozen neuzen. Maar als je goed zoekt, kom je ook nog wel de zwarte drop neuzen tegen of de gemengde fruitneuzen. Elke keer als wij een zakje neuzen kochten, was het een paar straten verderop al op. Mmmmm!

Rondleidingen
Gent kan je bij uitstek ontdekken vanaf het water. Bij de Korenlei vind je allerlei kleine rondvaartboten die je meenemen door het centrum van Gent. Een prachtig uitzicht! Wat ook heel erg leuk is, zijn de paardenkoetsen die je naast de Belfort staan. Je kan hiermee een rondleiding krijgen door het centrum van Gent. Een echte aanrader! De rondleiding is zeer uitgebreid en informatief. Maar vooral heel erg leuk om met paard en wagen deze stad te verkennen. Mijn kinderen raakten er maar niet over uitgepraat!

Sprookjes
Als het “kasteel”, de historie, de gouden draken, de paardenkoets en de ridders nog niet sprookjesachtig genoeg is, dan raad ik je aan om een kamer in het Ghent River Hotel te boeken. Wij sliepen tijdens ons weekend in Gent in een prachtig hemelbed in een net zo’n prachtige statische kamer. Je bent dan net een prins en prinses!

TIP: De Museumpas
Je kan voor € 20 de Museumpas halen bij het Tourisme Bureau en de deelnemende musea. Je krijgt hiermee toegang tot de belangrijkste musea in Gent, waaronder Het Gravensteen en Belfort. Met de Museumpas kan je tevens 3 dagen gratis reizen met de bussen en trams in de Gentse stadszone.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share