Toen ik opgroeide, in een dorp aan de Belgische grens, aten we regelmatig krootjes. Meestal gekookt, als groenten bij de warme maaltijd. Wat wij krootjes noemden, wordt in het grootste deel van Nederland rode bieten genoemd. Een bietensoort die eigenlijk …
Read More »Geitenkaas-spread [recept]
Weinig tijd? Soms overkomt het ons ook wel eens dat we weinig tijd hebben om te koken. Hier is dan een ideaal recept. Let wel op wanneer je zwanger bent met deze ingrediënten!! Nodig: 125 zachte of hardere geitenkaas Beetje olijfolie …
Read More »Geitenkaassoufflé met spinazie – vegetarisch recept
Veel kinderen lusten wel spinazie wanneer je die ergens doorheen doet, door macaroni of in lasagne bijvoorbeeld. Deze geitenkaas-soufflé is niet moeilijk om te maken en is weer eens een hele andere variant om gezonde spinazie op tafel te kunnen zetten. …
Read More »Gevulde courgette [recept]
Courgette gevuld met balsamico-uitjes en geitenkaas is een heerlijk recept, ook prima geschikt voor een vegetarische maaltijd. Nodig (4 personen) Olijfolie rode ui in dunne ringen 2 theelepels balsamicoazijn 2 theelepels honing 2 grote courgettes 130 gr. zachte geitenkaas Zeezout …
Read More »