Charles Ferneyhough

De baby in de spiegel

Athena is de echte dochter van Charles Fernyhough, ontwikkelingspsycholoog, romanschrijver en schrijver van het boek De baby in de spiegel. In dit boek beschrijft Charles nauwgezet hoe het bewustzijn van zijn dochter zich ontwikkeld van baby tot een peuter van drie jaar. In de tijd dat hij voor haar zorgde heeft hij vele zwarte notitieblokjes volgeschreven met zijn ervaringen. Natuurlijk heeft de schrijver als psycholoog vele theorieën leren kennen die iets zeggen over de ontwikkeling van kinderen. Het boek zelf is echter geen uiteenzetting van een wetenschappelijke theorie. Het is een omschrijving van wat Fernyhough in zijn rol als huisman, papa en verzorger van zijn dochtertje ziet op het gebied van haar ontwikkeling. Een van de doelstellingen van het boek is ouders inzicht te geven in de ontwikkeling en ze te leren dat je door beter te kijken, nog meer van het ouderschap kunt genieten.

Recensie
De baby in de spiegel
is een leuk boek om te lezen. Veel gebeurtenissen zijn herkenbaar. Natuurlijk ontwikkelen niet alle kinderen zich exact hetzelfde op hetzelfde moment, maar door algemene lijnen zijn makkelijk te projecteren op de ontwikkeling van het bewustzijn van je eigen kinderen. Juist deze wijze van beschrijven zonder diepgaande theorieën, maar wel met zijdelingse verwijzingen voor diegenen die verder geïnteresseerd zijn, maken het boek naast leuk ook interessant. En zeker, het leren kijken naar je kind, maakt het kind nog veel leuker dan het al is.

De baby in de spiegel – Charles Fernyhough
Ouderschapsboek, paperback, 336 pagina’s, uitgeverij contact

Lees ook:
Zwangerschap bijhouden met Mommy Measure
De Nappy Wallet nu ook in Nederland
Milk Bands helpen bij een succesvolle borstvoedingsperiode

Share

About Irene

ahles@chello.nl'

Check Also

Wat een geweldig kind!

Hoe ontwikkelt je kind zich tot een gelukkig, zorgzaam en zelfstandig persoon vol zelfvertrouwen? Wat …

Share
Share