Stiefkinderen

Er zijn bijna 500.000 stiefkinderen in Nederland. Van hun verhaal kunnen (stief)ouders veel leren. Hoe is het voor kinderen om in een stiefgezin op te groeien? Hoe staan zij tegenover de nieuwe partners van hun ouders? Tegen welke problemen lopen zij aan en wat zouden ze liever anders zien? Stiefkinderen is een controversieel boek dat een kijkje biedt in de emotionele wereld van stiefkinderen.

Tweederde van de stiefgezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar, dit boek kan dat helpen voorkomen.

Recensie
Stiefgezinnen zijn typisch iets van deze generatie. Waar het vroeger een schande was als je uit elkaar ging, wordt daar tegenwoordig niet raar van opgekeken. Sterker nog, waarschijnlijk ken je zelf ook wel iemand die gescheiden is of is dit op jezelf van toepassing. Het is ook niet vreemd als je als alleenstaande ouder weer verliefd wordt en samen wilt gaan wonen met je nieuwe partner. Dat daar meer bij komt kijken als je kinderen hebt, is logisch. Er zijn heel wat boeken te vinden met als onderwerp het samengestelde gezin, maar weinig van deze boeken belichten het onderwerp vanuit het standpunt van de kinderen. Stiefkinderen brengt daar verandering in. In dit boek gaat het namelijk alleen maar over de ervaring en beleving van stiefkinderen.

Aan de hand van persoonlijke verhalen kom je achter de problemen die een samengesteld gezin met zich meebrengt. Het boek geeft je als lezer veel tips van do’s en don’ts. Stiefkinderen geven advies aan ouders en stiefouders, maar ook aan de kinderen wiens vader of moeder wil gaan samenwonen met een nieuwe partner.

Maar ook wordt er in dit boek aandacht besteed aan dingen zoals acceptatie van de stiefouder en welke afspraken gelden als het stiefgezin – onverhoopt – toch uit elkaar valt. Iedereen is anders, maar er zijn uiteraard ook overeenkomsten en dus wordt er uitgebreid geschreven over de problemen die zich bij veel stiefgezinnen afspelen.

Een informatief en verhelderend boek voor alle alleenstaande vaders of moeders die een nieuwe relatie aangaan. Nuttig en waardevol voor iedereen binnen het stiefgezin.

Stiefkinderen – Carolien Jolles
Mens & Maatschappij, paperback, 192 pagina’s, Kosmos
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Bonusouders

Mijn kinderen, jouw kinderen, onze kinderen: dit boek biedt ondersteuning voor de moderne familie. Wie …

Share
Share