Jumbo Safari Zoekpuzzel

safari zoekpuzzelJe kunt vast al heel goed puzzelen. Maar kun jij nadat je de puzzel hebt gelegd ook alle figuurtjes terugvinden? Ja? Laat maar zien. Want waar zit de vlinder? En waar is de zebra? En de helikopter, de trommel en de kikker? Heb je ze gevonden…? Wijs maar aan!

Recensie:
“Oh… die is leuk!” roept mijn dochter uit als ze de Jumbo Safari Zoekpuzzel ziet liggen. Ze herkent het soort puzzel direct, want bij oma ligt er ook eentje in huis. Het puzzelelement is hier van ondergeschikt belang; de 35 stukjes legt ze vlot achter elkaar op de grond en even later is de puzzel gemaakt. Tja, voor haar leeftijd is een puzzel met 35 grote stukken wel erg makkelijk. Maar daarna begint voor haar een competitief spelletje waarin het draait om wie de snelste is. We beginnen aan de linkerhoek van de puzzel, waar een slak staat afgebeeld. Zodra het plaatje is benoemd, gaan we allebei zoeken op de grote puzzel… Op zoek naar de slak. En zo werken we alle 34 figuurtjes af. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn meisje de meeste figuurtjes heeft ontdekt op de kleurrijke plaat.

puzzel (2)De puzzel heeft mooie grote stukken die lekker in de hand liggen en goed op elkaar aansluiten. Kinderen vanaf vier jaar zullen zeker lekker een tijdje aan het puzzelen zijn en daarna kunnen ze uiteraard ook genieten van de zoekplaat. Voor jonge kinderen is het prettiger om gewoon lekker te gaan zoeken – zonder wedstrijdelement er in – maar jongens en meiden die  al ouder zijn, dan maak je deze puzzel met een wedstrijdje toch weer een beetje uitdagend. Zo kun je extra lang plezier hebben van deze puzzel.

De kleurrijke wereld die afgebeeld staat op de puzzel is sowieso het bekijken waard. Je zult zien dat, hoe langer je kijkt, des te meer je ontdekt. De doos is een soort van koffertje waar de puzzelstukken ruimschoots in passen. Opruimen is dus ook geen enkel probleem en kleuters zullen zo’n koffertje zeker interessant vinden.

 

puzzelDe Jumbo Safari Zoekpuzzel is een product uit de Playlab serie van Jumbo. Deze range producten zijn niet alleen gericht op speelplezier, ze hebben ook een educatief karakter. Op alle verpakkingen vind een duidelijk overzicht van welke vaardigheden worden gestimuleerd tijdens het spelen. In dit geval gaat het om de fijne motoriek, het concentratievermogen en leren de kinderen slim denken. De zon vindt je het snelst als je in de lucht zoekt, terwijl je de giraffe op de grond moet zoeken.

Je kunt de Jumbo Safari Zoekpuzzel hier >>>> bestellen

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Rear View Mirror Puzzle: Verkeersdrukte

Puzzelen wat je in de achteruitkijk-spiegel ziet. Dat is origineel! De Rear View Mirror Puzzle: …