Bodytalk

bodytalkBodytalk is het magazine van gezondheidsnet.nl  Op de website van gezondheidsnet.nl kun je veel informatie vinden over gezond leven. Zo vind je er onderwerpen over, bewegen, voeding, ziektes en uiterlijk. In het gezondheidsmagazine Bodytalk staan 4 thema`s centraal; Gezondheid, Eten, Bewegen en Psychologie. De reportages zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden opgesteld in samenwerking met dokters, academici en universiteiten. Het idee achter dit magazine is om informatie te geven over hoe je gezond en gelukkig kunt leven.

Ook ik zoek wel eens informatie over gezondheid op het internet, maar ik heb nog nooit van gezondheidsnet.nl gehoord en ook niet van het magazine Bodytalk. Ik ben erg benieuwd wat ik in dit tijdschrift zal aantreffen. In het editorial lees ik de tekst; gezondheid is tegenwoordig voor een groot deel een eigen keuze ergens ben ik het daar wel een mee eens. Je hebt natuurlijk lang niet alles wat gezondheid betreft in de hand, maar er zijn zeker dingen die je kunt doen om je eigen gezondheid in stand te houden. Het eerste thema in dit tijdschrift is gezondheid genoemd. Ik lees een artikel over preventie van borstkanker, daarin gaat het vooral over wat je als vrouw zelf kunt doen ter preventie van borstkanker. Een ander artikel wat ik interessant vind gaat over de invloed van de leefgewoonten van een zwangere vrouw. Bij het thema eten valt mijn oog op het onderwerp; wat zit er in mijn snoep? In dit artikel lees ik dat er om extra smaak in chips te krijgen gebruik word gemaakt van dierlijke vetten. Dat is iets wat ik net als waarschijnlijk vele anderen niet had verwacht.

Verderop lees ik een stuk over het aanleren van goede eetgewoontes bij kinderen. Als moeder van een baby en een peuter vind ik dit een leuk onderwerp. Bij de thema`s bewegen en psychologie kom ik ook diverse interessante onderwerpen tegen bijvoorbeeld over wat sporten met je hersenen doet en over de zwarte kant van succes. Om het onderwerp, Hoe groot moet “hij” zijn, moet ik wel een beetje lachen. Maar dit is vast een artikel wat heel veel vrouwen (en mannen!) erg leuk vinden om te lezen.
Ik vind de onderwerpen in het tijdschrift Bodytalk leuk en makkelijk leesbaar. Het is niet een tijdschrift om in 1 x uit te lezen, maar wel leuk om er zo nu en dan even bij te pakken. Er staan feiten in die ik nog niet wist en onderwerpen die mij zeker interesseren. De prijs van dit tijdschrift is €5,50 en dat is wat mij betreft een prima prijs.

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Henry! [recensie]

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van …

Share
Share