Huidproblemen na de zwangerschap: 3 tips

Tijdens de zwangerschap is je lichaam hard aan het werk. Bijzonder eigenlijk hoe je lichaam in negen maanden tijd een heel mensje kan vormen. Het is dan ook niet vreemd dat sommige dingen in het lichaam uit balans raken. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug aan de huid. Door veranderingen in hormonen, kunnen er verschillende problemen ontstaan. Waar sommige vrouwen juist een enorme ‘glow’ over zich hebben, zijn er ook vrouwen die juist meer last hebben van acne, een droge huid of andere huidproblemen. Tijdens de zwangerschap zijn behandelingen vaak niet mogelijk. Als de problemen echter ook na de zwangerschap blijven aanhouden, is er veel wat je kunt doen om dit tegen te gaan. Hieronder geven we drie tips die hierbij kunnen helpen.

1. Microdermabrasie

Microdermabrasie is een behandeling die tegen zeer uiteenlopende huidproblemen kan worden ingezet. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een zogenaamd zwangerschapsmasker na de bevalling of als je littekens hebt gekregen door acne tijdens de zwangerschap. Dergelijke problemen zijn in veel gevallen blijvend als je je niet laat behandelen. Dat kan erg onzeker maken. Microdermabrasie is een niet-invasieve methode voor mensen die de kwaliteit van hun huid willen verbeteren en problemen willen oplossen. Na de eerste behandeling zie je al direct resultaat en geniet je van een jonger uitziende en gezondere huid. Tijdens de behandeling wordt de bovenste (vervuilde) huidlaag voorzichtig verwijderd. Dit is vrijwel pijnloos.

Omdat microdermabrasie zo’n veelzijdige behandeling is, is het slim om van tevoren met de specialisten te bespreken welk resultaat je hoopt te zien. Op die manier kunnen ze de behandeling volledig op jouw wensen afstemmen.

2. Pas je voedingspatroon aan

In de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode eten we vaak net wat anders dan we normaal zouden doen. Het lichaam verlangt soms vaker naar suikers en snelle koolhydraten. Hoewel het goed is om naar je lichaam te luisteren, kan dit echter ook gevolgen hebben voor de conditie van de huid. Als het dus even lukt om na de zwangerschap een ander voedingspatroon aan te nemen, is het belangrijk om dit ook zo spoedig mogelijk te doen. Probeer vooral suikers en snelle koolhydraten te vermijden en eet meer groen en vitaminerijke voeding. Meestal zal je in de beginperiode zien dat je huid nog even flink opspeelt en dat het daarna een stuk rustiger gaat worden. Sommige mensen reageren bovendien extra sterk op bepaalde voedingsmiddelen. Dit is dus ook een kwestie van uitproberen. Je merkt vanzelf bij welke voeding je huid er het beste uitziet.

3. Probeer voldoende te slapen

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is tevens een spiegel van je gezondheid. Als jij niet gezond genoeg leeft, zie je dit direct terug aan de huid. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde en stralende huid is niet alleen een gezond voedingspatroon, maar ook voldoende slaap. Helaas is dat na een zwangerschap vaak lastig. Een pasgeboren baby staat nou eenmaal niet bekend om het bevorderen van de nachtrust. Toch is het wel belangrijk om op welke manier dan ook voldoende te slapen. Dit is beter voor zowel de mentale- als de fysieke gezondheid en zal ook direct invloed hebben op de kwaliteit en uitstraling van de huid. Bekijk eventueel of je overdag nog wat extra slaap kunt pakken of dat je eventueel vroeger naar bed kunt gaan om zo meer slaap te pakken.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

5 Tips voor verhuizen naar een grote stad

Verhuizen van een klein dorp naar een grote stad is een spannende stap, maar het …

Share
Share