Ik ga lezen

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verscheidene basisscholen.

Recensie
Ik ga lezen is het eerste deel uit de serie Lezen is leuk. Op elke pagina is een leuke, kleurrijke prent te zien waarbij woorden staan. Door de plaatjes die bij de woorden staan kunnen kinderen het woord al snel herkennen. Onderaan de bladzijde staan dezelfde woorden nog eens, maar dan zonder de plaatjes. Zo raken kinderen spelenderwijs vertrouwd met het feit dat letters bij elkaar een woord vormen en worden ze visueel geholpen om deze woorden te lezen.

Wanneer een kind net begint met lezen zul je zien dat ze vooral naar de plaatjes kijken. Hierdoor hebben ze al snel het idee dat ze ook daadwerkelijk de woorden kunnen lezen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en het zal niet lang meer duren of ze kunnen – zonder behulp van de tekeningen – de woorden lezen.
Van elke prent kun je een soort eigen verhaal maken. Lees samen met je zoon of dochter de woorden en probeer er eens een kort verhaaltje van te maken. Wat zie je op de tekening? Als een kind de woorden kan lezen zonder deze eerst te hoeven spellen is het klaar voor het volgende deel uit de serie Lezen is leuk.

Ik ga lezen – Anne Blokker
Leren Lezen, hardcover, 32 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share