Fijne aspergesoep [recept]

Tijdens de Paasdagen heb ik deze soep gemaakt en geserveerd en het was een groot succes, zowel bij mijn dochter als bij mijn kleinkinderen!

Nodig:
200 gram asperges, een beetje gegaard, en in kleine stukjes snijden.
Bouillon van aspergevocht. (door wat aspergeschillen en de harde uiteinden 20 minuten te laten koken, en daarna door een zeef doen)
2 uien
Bloem
Olijfolie
Paprika, in blokjes
Kookroom (light)
Melk
100 gram Champignons in plakjes
2 bouillontabletten
Verse en of gedroogde peterselie.

Bereiding
Verwarm de olijfolie, en fruit daar de uien in.
Doe er een paar eetlepels bloem bij. Daarna met beetjes het warme aspergevocht.
Flink roeren, zodat er een gladde massa ontstaat.
Voeg dan de paprika en de champignons toe, en laat even doorkoken.
Doe er de aspergestukjes bij, en vermeng met wat melk en een 100 dl. kookroom.
Laat nog een paar minuten de peterselie doorsudderen.
Breng op smaak met evt nootmuskaat, beetje tijm.

Heerlijke lichte, maar vooral smakelijke soep.

Smakelijk eten.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share