In onze achtertuin staat een vijgenboom en we hebben ieder jaar een mooie oogst aan verse vijgen. Erg leuk dus om er zelf vijgen jam van de maken! Ik heb al eerder een recept van eigengemaakte vijgen-jam gedeeld, en heb nu een nieuwe variant die ik zelf nog lekkerder vind. En nu mogen jullie er van meegenieten!
Nodig:
1250 gram vijgen
Gembersiroop
Walnoten, zeer fijn gehakt.
Citroensap
Beetje kaneel
Geleisuiker speciaal.
Bereiding:
Was de vijgen en snijdt ze doormidden.
Zet ze op een laag vuur, tot ze gaar zijn.
Doe er dan de gembersiroop, beetje kaneel, citroensap naar smaak door.
Maak met de staafmixer een gladde vloeistof.
Voeg dan de Geleisuiker speciaal, toe en laat nog een paar minuten zachtjes doorkoken, nadat de fijngehakte walnoten zijn toegevoegd.
Meteen in schone potjes doen. Deksel erop en met deksel naar beneden wegzetten.
Na ongeveer 15 minuten omdraaien en af laten koelen.
Een verukkelijk jam, zowel op brood, door wat kwark, bij een blokje kaas.
Geniet er van!
Je kunt ook de gewone geleisuiker nemen, maar deze vinden wij te zoet.
Bij geleisuiker speciaal komt de smaak van het fruit helemaal tot zijn recht.
Ja, smaken verschillen nu eenmaal.
Veel plezier ermee.