Smartscope [recensie]

IMG_0605Duik in de microscopische wereld! Met de Science X® Smartscope van Ravensburger kunnen kinderen heel makkelijk voorwerpen uit de natuur en het dagelijks leven onder de loep nemen. De Smartscope kan met iedere willekeurige smart Phone of tablet gebruikt worden zonder de installatie van een app of het speciaal prepareren van voorwerpen. En hij is zo stevig, dat hij ook gewoon in de vrije natuur gebruikt kan worden.  

Recensie:

Dit spreekt mij erg aan, als kind had ik altijd al een microscoop op mijn lijstje staan. Toen ik tien jaar was kreeg ik een kindermicroscoop en heb daar eindeloos testjes en onderzoek mee gedaan. De smartscope is de microscoop van deze tijd. Je hoeft niet meer door een klein gaatje te kijken maar de vergroting van wat onder de microscoop ligt zie je gewoon op je smartphone of tablet.

IMG_0606 IMG_0612

Voor je met de Smartscope aan het werk kunt moet je hem nog wel even in elkaar zetten. Dit is goed te doen maar nog wel even een klusje. Voor onze zoon was het een beetje een tegenvaller dat hij eerst nog in elkaar gezet moest worden. Maar al die onderdelen waren ook wel interessant en hij hielp zijn vader graag met het in elkaar zetten.

IMG_0608 IMG_0610

Eenmaal in elkaar gezet kun je er direct mee aan het werk. Je hebt er alleen wel een smartphone of tablet bij nodig. Je legt namelijk de camera van bijvoorbeeld je telefoon op het lensje. Op deze wijze zie je de vergroting.

IMG_0621

De fantasie van onze zoon van 6 jaar sloeg meteen op hol en hij rende het huis door om dingen te zoeken die hij onder de Smartscope kon leggen. Ik moet zeggen dat een druppel water en een euro muntstuk al erg mooi waren om te zien. Hij vergroot het heel mooi uit, bij het euro muntstuk kon je heel mooi het reliëf van de munt zien en de beschadigingen die door gebruik zijn ontstaan.

IMG_0614 IMG_0617

Een bijkomend voordeel van het gebruik van bijvoorbeeld de smartphone is dat je wanneer je een mooi beeld ziet je gemakkelijk een foto kunt maken. Als ouders vonden wij dit meteen ook een klein nadeel. Onze telefoons stonden in een middag vol met foto’s van allemaal ‘rara’ scheikundige beelden.

IMG_0630De Smartscope is licht en compact waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Persoonlijk vind ik hem gemakkelijker werken met een telefoon dan een tablet. De telefoon past gemakkelijk op de Smartscope zelf. IMG_0632Voor het gebruik van een tablet zit er een kartonnen constructie bij waar je je tablet op kunt leggen. Zelf vind ik deze opstelling wat minder stabiel.

Ik word enthousiast van de Smartscope en zie dat onze zoon van zes dat ook wordt. Hij heeft al een keer tijdens het avond eten op tafel gestaan om het menu nauwkeurig te onderzoeken. Maar ook met vriendjes werkt het aanstekelijk om samen dingen te onderzoeken en ook stoffen samen te voegen om te kijken hoe het er dan uit ziet. Hoe ziet poedersuiker er bijvoorbeeld uit als je er twee druppels water door mengt en hoe ziet het er dan weer uit met vier druppels water?

IMG_0622

Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik het fijn vind dat ik inmiddels een nieuwe smartphone heb en onze zoon mijn oude telefoon kan gebruiken voor zijn onderzoeken. IMG_0629Nu ben ik niet steeds mijn telefoon kwijt en kan hij zich in alle rust uitleven 😉

Kort samengevat is de Smartscope een zeer welkome uitbreiding in ons speelgoed assortiment!

De Smartscope van Ravensburger bestel je hier >>>>

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 8 & 9 jaar
Winnaar Speelgoed van het Jaar 2015 ‘Wetenschappelijk & Educatief’ in België

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Maak je eigen Harry Potter pennenbak met deze Ravensburger 3D puzzel

In deze “Corona-tijd” wordt er veel gepuzzeld, zie ik op de diverse sociale media. En …