Tomaten-roomsoep, beetje anders [recept]

ingredienten-tomaten-roomsoep-recept-copyright-trotse-moeders-1Tomaten-roomsoep is bij ons een traditioneel voorgerecht tijdens het Kerstdiner. Maar ook tussendoor is het natuurlijk lekker om soep te eten en ditmaal maakte ik een andere variant dan ik gewend ben, en die was ook héérlijk!

Nodig
100 gr grof-gesneden uien
1 pak gezeefde tomaten
1 courgette in dunne plakjes
200 ml. (groente) bouillon
Beetje room
Basilicum
Scheutje gembersiroop
Zout, peper, kerriepoeder

Bereiding
Verhit wat vloeibare boter in een pan.
De uien glazig bakken, dan de bouillon en de gezeefde tomaten toevoegen.
Even door laten koken.
Met de staafmixer pureren.
Bak de plakjes courgette, met de basilicum even zachtjes. Doe dit daarna bij de soep.
Gembersiroop erbij doen, en een beetje room.
Op smaak maken met evt. zout, peper en / of kerrie.

tomaten-roomsoep-anders-recept-copyright-trotse-moeders-1

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een snel vegetarisch gerecht [recept]

Als gepensioneerde Trotse Moeder en Vader, komt het wel eens voor dat de agenda vol …

Share
Share