Pluisje – durf te vliegen

Toen mijn tweeling de inzendingen voor vrijkaartjes voor de nieuwe bioscoopfilm Pluisje – durf te vliegen voorbij zag komen, vonden zij dat ze ook wel mee mochten doen met de winactie. Maar dat zou natuurlijk niet eerlijk zijn vond ik (en dat vonden zij dan weer niet eerlijk 😉 Vandaar dat we, op een heerlijk warme hittegolf-dag de koelte van de bioscoop opzochten om de film Pluisje zelf te gaan bekijken.

Bovenstaande trailer laat goed zien hoe mooi de animaties zijn. Ik vond de vogels en andere dieren erg mooi en schattig gemaakt. Ook de omgeving, de landschappen, zijn prachtig. De tweeling keek daar wat minder naar, hen ging het vooral om het verhaal.

In tegenstelling tot de indruk die de trailer achterlaat, is het geen vrolijke film. Pluisje, een jonge plevier, is achtergelaten toen de andere pleviers naar het zuiden vlogen. Vastberaden om achter zijn vriendinnetje aan te gaan, vertrekt Pluisje te voet (hij durft niet te vliegen).

Onderweg wordt het al snel winter en koud. Gelukkig komt hij een sneeuwhoen tegen, die langzaam “ontdooit” en waarmee hij vriendschap sluit. Ze hebben een gemeenschappelijke factor: een roofvogel heeft van allebei dierbaren opgegeten….

Pluisje komt in benarde situaties terecht en sluit mooie vriendschappen voor hij bij de Paradijs-vallei aankomt waar een aantal “hippies” relaxed de winter doorkomen. Maar Pluisje wil toch zijn doel bereiken. Of en hoe dat lukt, verklap ik niet!

De film heeft een keuring van 6 jaar en ouder en dat is zeer terecht. Ik denk dat het voor veel jongere kinderen sowieso niet te volgen is, soms gebeurt er weinig zichtbaars, maar gaat het verhaal toch door. daar moet je echt iets ouder voor zijn denk ik. Verder is het heftig, qua zieligheid maar ook qua spanning. Er zitten echte schrikmomenten bij, maar ook gewoon nare scènes waar je kind verdrietig van kan worden.

De tweeling en ik vonden het een hele mooie film. Een goed verhaal, prachtige animaties en vooral erg spannend. Erg leuk om samen met je kind(eren) van minimaal 6 jaar te gaan bekijken in de bioscoop!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Minions ‘Hoe Gru een superschurk werd’ [premiere-verslag]

Op 20 juni 2022 was het dan eindelijk zover… De première van de Minions ‘Hoe …