Koolraap heeft voor mij een stukje nostalgie. In mijn jeugdjaren bestond zoiets als chips e.d. helemaal niet. Er was ’s avonds chocolademelk, een sneetje peperkoek of zoiets. Soms kregen we een plak koolraap, en dat was een delicatesse toen. De smaak vinden we erg lekker. Het is dus fijn om er ook eens mee te koken. Het volgende recept is tongstrelend lekker.
Nodig
275 gare (meer) granen rijst.
2 uien
2 tenen knoflook
3 eetl. Koolzaadolie
150 g Shoarma vegetarische reepjes
350 gr koolraap
3 paprika
2 kruidnagels
1 eetl. Paprikapoeder
1 groentebouillon tablet.
Beetje water
400gr gepelde tomaten in blik
Beetje verse peterselie
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, en snijdt het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in de pan,en bak de vegetarische reepjes hier in. Na 4 minuten ,de ui knoflook, paprika en reepjes koolraap toe. Deze 3 minuten samen bakken. Kneus de kruidnagels en voeg die samen met de paprikapoeder toe aan het ui/ spekmengsel,en bak 1 minuut mee.
Voeg de bouillontablet toe,samen met het blik gepelde tomaten. Plet de tomaten een beetje.
Voeg wat water toe,en laat het 10minuten pruttelen. Als laatste de gare rijst erbij.
Door en door verwarmen,de peterselie erbij,en…..
Smakelijk eten van een
Trotse Oma van 7 kleinkinderen