Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei overleden zijn. Mijn schoonvader was jarig en ik was zwanger van mijn eerste kind. Het nieuws werd gedomineerd door de geboorte van onze kroonprinses: prinses Catharina-Amalia, die gisteren 18 jaar is geworden.

Mijn schoonmoeder was dol op ons koningshuis en was erg blij met de geboorte van een nieuw prinsesje. Ze heeft een mooi cadeau gehaakt en opgestuurd, we hebben het later op televisie teruggezien op de tafel vol met cadeaus die naar het koninklijk gezin werden toegestuurd.

We hadden het er al vaker over gehad, hoe leuk het was dat Máxima en ik tegelijk zwanger waren. En nu ging het gesprek ook over dat het jammer was, dat prinses Amalia niet een dagje later geboren was, dan zou ze gelijk met schoonvader jarig zijn geweest.

En dan had ze mooi prinses Corry kunnen heten” zei mijn schoonmoeder. (Mijn schoonvader heette Cor). En ieder jaar, wanneer onze kroonprinses jarig is, denk ik aan die fijne avond, één dag na haar geboorte, waarop we met ons allen hartelijk gelachen hebben bij het idee dat onze kroonprinses “bijna” Corry hat geheten!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe vind je een unieke beker?

Koffie meenemen voor onderweg in een koffiebeker is voor veel mensen de ideale oplossing om …

Share
Share